Huisarts De Groot bij MC De Linden
Huisarts De Groot bij MC De Linden Foto: Wil Feijen

Stapje voor stapje weer terug

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel - ‘De maatregelen rondom het coronavirus moeten nog steeds in acht worden genomen, maar er is ook ruimte voor versoepeling’, dat is dinsdag 21 april bekendgemaakt. Voor huisartsenpraktijk Medisch Centrum De Linden betekent dit ook dat de normale zorg weer langzaam op gang komt. De afspraken bij de huisartsen worden nauwlettend ingepland, de wachtkamers zijn ingericht om de patiënten te ontvangen, met in acht name van anderhalve meter.

Redacteur: Emmy Grit

Christian de Groot, huisarts van MC De Linden vertelt: “Voor de coronacrisis zaten er twintig personen in de wachtkamer te wachten op hun afspraak, nu kunnen maximaal acht personen in de wachtkamer plaatsnemen, omdat we de anderhalve meter tussenruimte willen garanderen.” Er wordt tevens gebruik gemaakt van een tweede wachtkamer, die ’s avonds wordt gebruikt voor het isolatiespreekuur. “Het isolatiespreekuur wordt nog steeds bezocht, al merken de huisartsen wel een afname van het aantal patiënten met coronaverschijnselen. Als het de afgelopen weken vijf personen waren, zijn er nu nog ongeveer twee per dag. Uiteraard wordt deze ruimte ’s avonds gedesinfecteerd, zodat daags daarna de ruimte weer schoon en hygiënisch is”, aldus de huisarts.

10 minuten
Aan patiënten van de huisartsenpraktijk wil huisarts De Groot vragen om niet te vroeg naar de praktijk te komen. Huisarts De Groot: “Kom precies op tijd en houd rekening met een consult van maximaal tien minuten. Na tien minuten moeten we het consult beëindigen, zodat de wachtkamers niet te vol raken. Mocht een patiënt aan tien minuten niet voldoende hebben, dan kan er beter een dubbele afspraak gemaakt worden, zodat er tijd is om alles te bespreken.” In de spreekkamer is de anderhalve meter ook gegarandeerd. Mocht de huisarts binnen de anderhalve metergrens komen, dan maakt hij gebruik van een mondkapje en handschoenen. “Veiligheid boven alles”, sluit de huisarts af.