Afbeelding
Foto: Freepik.com

Aantal opnames Brabantse IC's daalt verder

Algemeen

Son en Breugel / Landelijk – Er is slechts één patiënt meer opgenomen dan donderdag 30 april. Er zijn vrijdag 1 mei 85 patiënten geregistreerd die in het ziekenhuis opgenomen zijn (of zijn geweest). Er zijn 98 personen als overleden gemeld, 14 meer dan een dag hiervoor. Het totaal aantal sterfgevallen is vrijdag 1 mei 4893. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Er zijn 475 positief geteste personen bijgekomen. Tot nu toe zijn er 39.791 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen zoals gemeld.

Op vrijdag 1 mei is het aantal inwoners uit Son en Breugel dat is opgenomen in het ziekenhuis volgens het RIVM gelijk gebleven met woensdag 29 april; 29 personen.

Het aantal coronapatiënten op de Brabantse intensive cares blijft ook dalen. Er liggen nu net iets meer dan 80 patiënten op de ic's. Het grootste deel daarvan is positief getest, slechts een enkeling is 'verdacht’. Dit aantal is het laagste aantal sinds 22 maart, toen lagen er iets meer dan zeventig op de ic's, laat het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) weten.


Bron: RIVM.nl