Veilige meting
Veilige meting Foto: Optiek Verhoeven
Ingezonden mededeling

Optiek Verhoeven start met veilige oogmetingen

Zakelijk

Son en Breugel / Regio - Het uitvoeren van een oogmeting gebeurt normaliter op een afstand van minder dan 1.5 meter tussen de opticien en de klant. Vanwege de uitbraak van het corona-virus, worden opticiens gedwongen op zoek te gaan naar manieren om hun klanten toch veilig te kunnen meten. “Goed en scherp blijven zien is immers een belangrijke levensbehoefte,” aldus Tijn Verhoeven van Optiek Verhoeven. “Het is bij ons mogelijk op een veilige manier gemeten te worden.”

In de afgelopen weken zijn de winkels van Optiek Verhoeven zo ingericht, dat aan alle hygiëne- en afstandsmaatregelen voldaan wordt. “Wij hebben geïnvesteerd in de nieuwste digitale oogmeetapparaten, waardoor onze opticiens uw ogen op anderhalve meter kunnen meten. In iedere oogmeetruimte staat daarnaast een scherm, tussen de klant en opticien.

Klanten hebben de mogelijkheid hun handen goed te reinigen en worden opgeroepen anderhalve meter afstand te houden. “De kracht van onze medewerkers is hun persoonlijke benadering richting de klant. Gelukkig denken onze klanten graag met ons mee, zodat we samen toch tot een oplossing kunnen komen.” Het uitvoeren van oogmeting is zoals aangegeven op een veilige manier mogelijk. Maar ook voor de aanschaf van een nieuwe bril zijn maatregelen getroffen. “Onze medewerkers zoeken samen met u een geschikt montuur uit. Dit alles gebeurt op minimaal anderhalve meter afstand en volgens de hygiënische richtlijnen van het RIVM.”

Optiek Verhoeven is vanaf 27 april weer volgens reguliere openingstijden geopend. Oogmetingen vinden uitsluitend plaats op afspraak. “Zo voorkomen we dat er te veel klanten in de winkel zijn. Neem dus gerust contact met ons op, dan zorgen wij voor het scherpste zicht.”