Remco (l) en Luc (r) overhandigen Team 426-van der Aa de eerste prijs
Remco (l) en Luc (r) overhandigen Team 426-van der Aa de eerste prijs Foto: Ingezonden

Ons Dorp Kwist Thuis; de uitslag

Algemeen

Son en Breugel - De organisatie van Ons Dorp Kwist bedacht spontaan ‘Ons Dorp Kwist Thuis’ een digitale thuisversie van de dorpskwis, nadat zij begrepen had dat de thuisblijfperiode vanwege het coronavirus langer duurde dan verwacht. De bedoeling was dat men op een veilige manier, met inachtneming van de regels van het RIVM, mee kon doen met deze kwis.

Men ging direct enthousiast aan de slag en de inschrijvingen stroomden binnen. Het was overweldigend en boven verwachting; in totaal waren er 575 aanmeldingen. Het was bij voorbaat al een succes.

Op vrijdagavond 10 april om 19.00 uur was het eindelijk zover en er werd hard gewerkt achter de diverse voordeuren. Ook de kinderen konden meehelpen, er waren diverse rubrieken die papa’s en mama’s niet wisten en die kinderen zo wisten te beantwoorden. En er waren natuurlijk ook diverse doe-opdrachten, er moesten onder andere foto’s gemaakt worden van een zelfgeknutselde 3D paashaas, van een band die bestond uit de teamleden en van een koffer met daarin de nodige artikelen.

Om 22.00 uur moesten de antwoorden digitaal aangeleverd worden en daarna begon het werk voor de organisatie; het nakijken. Ook een hele klus. Een paar dagen daarna via Facebook volgde de uitslag.

Vrijdag 8 mei gingen Remco Heeren (voorzitter Ons Dorp Kwist) en Luc Ross (voorzitter OVSB) op pad om de prijzen uit te reiken aan de prijswinnaars. De prijzen waren gekoppeld aan de recente tegoedbonnenactie van de OVSB, te weten tegoedbonnen van 25 euro van lokale ondernemers waarvoor je een bestedingstegoed kreeg van 50 euro. De OVSB heeft alle prijzen gesponsord voor Ons Dorp Kwist. Een mooi gebaar.

Op de derde plaats eindigde team 039-Conijn. Twee bevriende echtparen met hun jonge kinderen scoorden het mooie aantal van 170 punten. Ze vonden het wel wat ongezelliger dan de reguliere kwis, waar je in dezelfde kamer zit en met elkaar gemakkelijker kunt sparren. Maar ze hebben toch genoten. Wat ze het leukste vonden? “Dat je niet alles op kunt zoeken op Google.” Ze ontvingen een tegoedbon van Grieks restaurant Mykonos.

De vrienden van team 467-Vughts behaalden met een score van 174 punten een mooie tweede plaats. Eén van de deelnemers zat in Rotterdam 16 hoog op een flatje, hij was heel blij dat hij mee mocht doen via MS Teams. “We vonden het een heel leuk initiatief om bezig te zijn in deze saaie tijd”, aldus team Vughts. Zij kozen voor twee tegoedbonnen van ’t Kleijn Geluck.

En dan de nummer 1, dat was team 426-van der Aa. Zij hebben met een paar vrienden vanaf de eigen thuislocatie meegedaan en met 177 punten waren zij de duidelijke winnaar. Ze hadden de categorieën strak verdeeld. “We hadden zelfs nog tijd voor een controle aan het einde van de avond.” Zij ontvingen drie tegoedbonnen van ’t Kleijn Geluck.

De drie teams gaven aan dat ze een fijne avond hebben gehad en complimenteerden de organisatie van Ons Dorp Kwist Thuis met het organiseren van dit evenement. En natuurlijk hadden de teams de RIVM-maatregelen in acht genomen. Ook bleken de leden van de drie winnende teams fanatieke kwissers te zijn, die ook vaak meedoen met de reguliere kwis in oktober. Het coronavirus heerst helaas in deze tijd, maar op 10 april heerste zeker ook het kwisvirus in Son en Breugel. Corona heeft de kwissers toch een gezellige vrijdagavond bezorgd.

De derde prijs was voor team 039-Conijn
Team 467-Vughts nam de tweede prijs in ontvangst van Remo (l) en Luc (r)