Afbeelding
Foto: Ingezonden

Game on - Game over; webinar in het Oudercafé

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Wanneer is gamen geen passionele hobby meer en verliest je kind grip? Wat is in deze tijd een gezonde schermtijd-balans? Tijdens de coronacrisis zijn zowel volwassenen en kinderen massaal aan het gamen geslagen. Zo ontstond er, ook omdat de scholen sloten, een ideale voedingsbodem voor gameverslaving. Het Oudercafé is een samenwerking van Bibliotheek Dommeldal met Korein, LEvgroep en de GGD.

Veel ouders, docenten en zorgprofessionals maken zich nu zorgen over het digitale speelgedrag van jongeren. Maar is dat terecht? Want waarom maak jij je geen zorgen als jouw kind drie uur lang zit te lezen en wel als hij/zij drie uur zit te gamen? Zou het kunnen dat dit de generatiekloof van nu is? Misschien moet je er als ouder mee om leren gaan. Misschien heb je behoefte aan meer handvatten om met gaming om te gaan. Meld je dan aan voor het eerste Webinar van het Ouder-Café Son en Breugel, met als titel ‘Game on-Game over’.

Op dinsdagavond 19 mei, van 20.00 - 21.00uur, kun je thuis met je PC of laptop luisteren en in gesprek gaan met de professionals die deelnemen aan dit webinar. Zo is er bijvoorbeeld inbreng van Floris Brocaar van Novadic-Kentron (verslavingszorg) en van Jeffry van Geel, gaming-expert van gamingplatform NWTV.nl. Aanmelden voor dit webinar is gratis en kan via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus snel aanmelden is slim.