Logo mooisonenbreugel.nl
Henk en Sjaan van der Vorst-Jansen zijn op 21 mei 60 jaar getrouwd   | Fotonummer: 1df335
Henk en Sjaan van der Vorst-Jansen zijn op 21 mei 60 jaar getrouwd (Foto: Ingezonden)
Jubileum

Henk en Sjaan van der Vorst-Fransen 60 jaar getrouwd

Son en Breugel - Henk is in 1935 geboren op de Hoeve in Son, de plek waar nu Omroep Brabant is gehuisvest en komt uit een gezin met nog een broer. Sjaan is in 1936 geboren in Keldonk. Toen ze vijf jaar oud was, kreeg haar vader een baan in Son als gemeenteopzichter en verhuisde het hele gezin naar Son. Sjaan komt uit een groot gezin met twee broers en negen zussen. Ze zat op de meisjesschool waar nu La Sonnerie staat en Henk zat op de jongensschool wat nu Zonhove is. Ze hebben elkaar leren kennen bij danszaal De Kruif in Son en na drie jaar verkering zijn ze getrouwd.

Redacteur: Corry van Asseldonk

“In 1958 is de kerk afgebrand en omdat er nog geen nieuwe kerk was, zijn wij op 21 mei 1960 in een ‘noodkerk’ getrouwd”, blikt Sjaan terug. “Het was een groot houten gebouw dat stond op het 17 Septemberplein.” Henk is zijn loopbaan begonnen bij een timmerfabriek in Best. Daarna is hij 34 jaar als gemeentewerker bij de gemeente Son en Breugel werkzaam geweest en hij heeft veertig jaar lang elke dag de waterstand van de Dommel bijgehouden; die taak had hij van zijn schoonvader overgenomen. Sjaan zorgde voornamelijk voor het gezin en het huishouden en toen de kinderen wat groter werden, heeft zij nog elf jaar als schoonmaakster bij Zonhove gewerkt. Sjaan en Henk hebben twee zonen, drie kleinkinderen, twee bonus-kleinkinderen en hun eerste achterkleinkind wordt in juli verwacht.

Jubilea
“Wij waren allebei heel erg betrokken bij het verenigingsleven in Son. Samen hebben wij vijfendertig jaar in De Oase het kienen verzorgd en vele andere activiteiten zoals de danstoernooien, het koeien melken en de hometrainerwedstrijden”, vervolgt Sjaan haar verhaal. Henk is vele jaren scheidsrechter geweest bij het heren- en damesvoetbal. Ook is hij zestig jaar lid geweest van de Katholieke Bond van Overheidspersoneel (KABO) die later fuseerde met de Algemene Bond van Ambtenaren (ABVA) onder de nieuwe naam Abvakabo, waarvan hij twintig jaar bestuurslid is geweest. Henk ging graag fietsen en vissen. Sjaan heeft ook enkele jubilea gevierd. Zij is zestig jaar lid van de Katholieke Vrouwen Beweging, waarvan dertig jaar als bestuurslid. “Hiervoor ben ik onlangs nog gehuldigd. Verder ben ik vijfendertig jaar vrijwilligster bij De Zonnebloem geweest. Hiervoor heb ik een Koninklijke Onderscheiding gekregen in 2004. Het lintje was een mooie verrassing, maar ik heb altijd alles met plezier gedaan”, vertelt Sjaan trots. Henk heeft diverse jaarspeldjes ontvangen voor zijn vrijwilligerswerk bij de Abvakabo en een oorkonde voor zijn veertigjarige inzet voor het bijhouden van de waterstanden.

Trakteren
Henk en Sjaan hadden graag een feestje gegeven vanwege hun zestigjarig huwelijk, samen met hun kinderen en kleinkinderen. Wegens gezondheidsredenen is Henk afgelopen januari opgenomen in de Kanidas in Best en in deze coronatijd kan en mag er helaas geen feest gegeven worden.“We zijn nog in gesprek met de verpleging hoe we die dag gaan invullen. We willen graag trakteren in de Kanidas en verder zal het een raambezoek worden als de richtlijnen van het RIVM niet veranderen”, blikt Sjaan vooruit.

Dagelijks contact
Sjaan vult nu haar tijd met lezen, puzzelen en tv-kijken en het dagelijkse telefonisch contact met Henk. “Ik vind het heel fijn dat ik regelmatig foto’s opgestuurd krijg van de dagelijkse activiteiten van Henk, want dan zie ik toch nog een beetje waar hij de hele dag mee bezig is.Gezondheid heb je niet in de hand en we blijven maar genieten van elke dag die komt”, sluit Sjaan af.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>