Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 358cee
Foto:
Algemeen / Son & Breugel

Bedrijven in de evenementenbranche tijdens coronatijd

Son en Breugel - Door de coronacrisis zijn er veel bedrijven in de knel geraakt. Mede door de versoepeling per 1 juni gloort er weer wat licht aan de horizon, zeker voor de horeca. Echter voor de evenementenbranche is er voorlopig geen enkel vooruitzicht hoe én wanneer er voor hen weer mogelijkheden zijn. Alle evenementen en festivals zijn op de lange baan geschoven of gaan helemaal niet door.

Redacteur: Hennie van Hagen

Veel festivals zijn afhankelijk van sponsoren. Organisatoren van deze festivals kunnen nu niet aankloppen voor sponsoring. Reden om eens bij de plaatselijke ondernemers in deze branche te informeren hoe het hun vergaat, wat ze op dit moment doen en hoe zij de toekomst zien. Pieter Foolen van Foolen Audio & Light heeft zeven personeelsleden in dienst. Hij krijgt een tegemoetkoming in de personeelskosten. Pieter: “Op dit moment doen wij vooral onderhoud. Wij kijken onder andere de kabels na, schilderen de boxen en updaten de software. Verder hebben we contact met technici van leveranciers van apparatuur voor nieuwe ideeën om de bediening hiervan gemakkelijker te maken.” Wat de toekomst betreft, hoopt Pieter dat de Tour de France nog doorgaat. Hierdoor gaat waarschijnlijk dan ook de profronde van Boxtel door, waarvoor zijn bedrijf al jaren het geluid verzorgt. Verder hoopt hij dat er kleinschalig nog wat te doen is, maar de toekomst is onzeker.

Bedrijfsfeesten
Ook bij Vera van den Boogaard van 2do-Events is er nagenoeg niets te organiseren. Veel reserveringen voor bedrijfsfeestjes zijn verzet of afgezegd. Vera hoopt dat er weer mogelijkheden komen voor het organiseren van evenementen. Ze vertelt hierover: “Tot en met 30 juni mag er voor dertig personen iets geregeld worden en vanaf 1 juli met honderd personen. Ik hoop dat na de zomer alles weer mogelijk is en dat mensen weer gebruik gaan maken van de spellen die ik aanbied op mijn website. Hopelijk kunnen de bedrijfsfeesten die verzet zijn dan ook weer doorgaan. Maar vooralsnog is het bij mij ook een onzekere toekomst.” Vera besteedt de tijd die zij nu hebben aan het bouwen van een kantoor achter hun woonhuis. Verder is ze druk bezig met het maken van designermondkapjes.

De Waterengel
Ook bij Multi Show Productions ligt alles stil. Franc Speetjens en Nancy van Heeswijk zijn ook afhankelijk van evenementen. Beiden steken nu alle tijd en energie in De Waterengel, zie pagina 12 van deze krant. Een hele klus waar veel tijd in gestoken wordt. Franc is helemaal in zijn element om dit tot een goed einde te brengen. Maar financieel zijn het zeer moeilijke tijden. Geen inkomen, alleen een uitkering. Alle optredens van Nancy zijn afgezegd. Ze geeft aan dat het eigenlijk normaal gevonden wordt dat ze bijvoorbeeld een keer optreedt bij verpleegtehuizen en dan natuurlijk gratis. Nancy: “Het is mijn werk, ik moet hiervan leven. Dat vind ik wel jammer.” Kortom ook bij Multi Show Productions is het een zware tijd.

Lege agenda
Bij RBA Attractieverhuur in Breugel ligt nagenoeg alles stil. De agenda die tot en met juli vol stond, is geannuleerd. Rik en Bas, eigenaren van het bedrijf: “We leveren normaal gesproken ook veel tafels die gebruikt worden bij examens. Dat is ook komen te vervallen, omdat de examens niet doorgingen.” Op dit moment zijn beide heren vooral bezig met het onderhoud van onder andere de attracties en het meubilair. En ze hebben een nieuwe koelwagen gebouwd. “De betaling van het eerste steunpakket is door ons ontvangen en voor ons inkomen zijn wij nu afhankelijk van een uitkering. Een zure periode”. De ondernemers hebben in de afgelopen vijf jaar goed gedraaid en hebben hierdoor een buffer opgebouwd. “Maar het moet niet te lang gaan duren.”

Thuiswerken
Rob Roefs van Roefs Licht en Geluid laat een iets positiever geluid horen. Hij heeft twee medewerkers in dienst, waarvan één fulltime werkt. Hij houdt zich bezig met onderhoud. Ook het steunpakket van vierduizend euro is door hem ontvangen en er is een tegemoetkoming in de loonkosten. Het voordeel van Rob is dat zijn bedrijf ook in de beveiliging en telecommunicatie zit. Hij vertelt hierover: “Tijdens de coronacrisis is er veel werk verricht bij mensen thuis om de aansluiting van computers gereed te maken, zodat zij veilig konden inloggen op het hoofdkantoor. Echter wat geluid en licht betreft, ligt het bij mijn bedrijf ook stil en hebben we een behoorlijke omzet misgelopen.”

Het blijft voor alle ondernemers in deze branche een onzekere toekomst. Veel bedrijven bedenken daarom alternatieven. “We zitten allemaal in hetzelfde vaarwater en proberen allemaal hier en daar een graantje mee te pikken om er toch maar het beste van te maken”, sluit Rob af.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>