Logo mooisonenbreugel.nl
Terrassen anderhalve meter   | Fotonummer: 1612eb
Terrassen anderhalve meter (Foto: MooiSonenBreugel )
Algemeen / Son & Breugel

Versoepeling maatregelen vraagt om controles bij heropening horeca

Son en Breugel – De BOA’s en medewerkers van de gemeente zijn Tweede Pinksterdag en de dagen daarna zichtbaar aanwezig. Niet om meteen met een vinger te wijzen, meer om een oogje in het zeil te houden om te kijken of de maatregelen nageleefd worden door de gasten en horecaondernemers. De versoepeling van de maatregelen vraagt om controles.

Redacteur: Emmy Grit

Ronald van den Heuvel, BOA in Son en Breugel, vertelt hierover: “We zijn over het algemeen erg tevreden hoe de inwoners van Son en Breugel met de maatregelen omgaan. De nieuwe ‘vrijheid’ die iedereen krijgt, is spannend. Wij hopen dat de inwoners daar goed mee omgaan en dat wij niet hoeven op te treden.” 

Gesprek
Indien de controleurs van de gemeente onrechtmatigheden constateren, dan worden de gasten hier eerst op aangesproken. “Het is niet de bedoeling dat we meteen sanctionerend optreden. We gaan eerst in gesprek, met de gast en als het nodig is ook met de ondernemer. De ondernemer blijft verantwoordelijk wat er op zijn terras gebeurd, maar de gast is verantwoordelijkheden voor zijn eigen gedrag.”

Ronald verwacht dat het voor de ondernemers een uitdaging wordt, maar hij spreekt zijn vertrouwen uit dat zij er alles aan doen om het tot een succes te maken. Ronald: “Ik doe een beroep op iedereen die gebruik maakt van het terras, het café of een restaurant. Let op elkaar en maak er met zijn allen iets moois van. We moeten het tenslotte met zijn allen doen!”

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>