Afbeelding
Foto: Freepik.com

Geen afname, cijfers blijven bijna gelijk

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel / Landelijk –  Er zijn het afgelopen etmaal  11.782 patiënten opgenomen in het ziekenhuis opgenomen (geweest) volgens de cijfers van vrijdag 5 juni. Een toename van 11 personen. Het aantal overleden patiënten is met  15 gestegen het afgelopen etmaal. In totaal zijn er nu 6005 patiënten in Nederland overleden aan het coronavirus. De gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Er zijn 210 positief geteste personen de afgelopen 24 uur bijgekomen.  Dat is een stijging van 1 met de cijfers van gisteren. Tot nu toe zijn er 47.152 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen zoals gemeld.

Vrijdag 5 juni is het aantal inwoners uit Son en Breugel dat is opgenomen in het ziekenhuis volgens het RIVM nog steeds stabiel met 31 personen.

Bron: www.rivm.nl