Logo mooisonenbreugel.nl
Henrie aan het werk bij zijn nieuwe bakoven   | Fotonummer: 27b18d
Henrie aan het werk bij zijn nieuwe bakoven (Foto: Wil Feijen)
zakelijk

Nog elke dag leuk om te doen

Son en Breugel - Op 1 juni werden de eerder genomen coronamaatregelen versoepeld en kon de horeca, na de sluiting op 15 maart, weer open. Een feestdag voor veel horecaondernemers, maar voor cafetaria Henries Place aan de Nieuwstraat 46 was de vreugde nog groter. Want deze maand is het 15 jaar geleden dat Henrie van de Oever zijn cafetaria opende.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Henrie maakte 15 jaar geleden de overstap van technisch medewerker bij de firma Schuitema naar eigenaar van een cafetaria. Hij liep al langer met de gedachte rond om voor zichzelf te beginnen. Dat het wat in de horeca zou zijn, maar geen café, wist hij zeker. Toen bleek dat er een cafetaria aan de Nieuwstraat in Son en Breugel te koop stond, bracht hij die gedachte in de praktijk.

Hart van het dorp
Het was de tijd dat de A50 net klaar was en het centrum van Son en Breugel en de Nieuwstraat geheel waren vernieuwd. Hierdoor werd de Nieuwstraat meer het hart van het dorp en daar pasten de plannen die hij had met de cafetaria mooi bij. Nadat hij de cafetaria had overgenomen, begon hij eerst met een grote verbouwing. Henrie: “Een complete metamorfose, met meer zitplaatsen. De aandacht lag na de verbouwing niet alleen meer op het afhalen, maar ook op het gezellig blijven eten, binnen of buiten op het terras.

15 jaar geleden
En zo opende hij 15 jaar geleden de deuren van zijn cafetaria met de veelzeggende naam Henries Place. Zonder ervaring maar gelukkig met de hulp van twee ervaren personeelsleden begon hij aan zijn nieuwe leven als eigenaar van een horecazaak. De opening viel samen met de Sonse kermis, een mooie vuurdoop waar hij nog vaak aan terugdenkt. Samen met wat hulp van zijn personeel bracht hij deze voor hem zeer hectische dag toch nog tot een goed einde.

Verantwoordelijkheid
Alhoewel Henrie een vaag idee had van wat het zou zijn om ondernemer te zijn, bleek het in werkelijkheid toch wat meer van hem te vragen dan hij dacht. “Alle verantwoordelijkheid voor de zaak ligt bij mij als ondermeer, ook op een vrije dag.”

Sonse gras
Nu is hij een ervaren horecaondernemer, die samen met zijn enthousiaste personeel elke dag geniet van alles wat met zijn zaak heeft te maken, de (vaste) gasten en de producten. Ook zag Henrie het aanbod en de vraag veranderen: van de gewone snelle hap naar vegan food. Maar zelf introduceert en verandert hij ook graag producten die hij verkoopt. Zo heeft hij het ‘Sonse gras’ geïntroduceerd en kunnen zijn klanten nu ook bij hem terecht voor heerlijke spareribs uit eigen keuken.

Gastvrijheid, service en kwaliteit
In 15 jaar is er veel veranderd; niet alleen is het aantal eetgelegenheden in Son en Breugel een veelvoud van toen, ook gaan mensen wat makkelijker buitenshuis lunchen en avondeten. Het broodtrommeltje op het werk is in veel gevallen verdwenen, maar de gastvrijheid, service en kwaliteit van Henries Place zijn gebleven.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>