Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 351913
Foto: Wil Feijen
Foto's Algemeen / Son & Breugel

Nancy trekt 't niet alleen

Son en Breugel - Nancy van Heeswijk vaart samen met haar hond Guus veertien dagen op een vlot over de Brabantse kanalen onder het motto ‘het wil niet vlotten’. Met deze ludieke actie wil zij zoveel mogelijk donaties ophalen om het unieke project ‘De Waterengel’ (zie de krant van vorige week) te realiseren.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Op maandag 2 juni is Son en Breugelse Nancy vertrokken vanuit Den Bosch. Met prachtig weer is ze samen met haar hond en een team vrijwilligers aan de tocht begonnen. “De eerste dagen waren geweldig”, blikt Nancy terug. “Er waren heel veel positieve reacties van mensen langs de kant: ze toeterden, belden en zwaaiden naar ons. We hebben van horecagelegenheden waar we langs kwamen van alles aangeboden gekregen.”

Spontane acties
Er ontstaan hele lieve spontane acties: een elfjarig meisje verzamelt lege flessen in en de opbrengst ervan overhandigt ze later deze week aan Nancy. “De hulp die we onderweg krijgen is grandioos. De medewerking van de brug- en de sluiswachters is geweldig. Alle plezierjachten en vrachtschepen houden rekening met ons en geven ons een dikke duim. Het ergste wat we tot nu toe meegemaakt hebben is dat een vrachtschip, zelfs na advies van de brugwachter, toch geen rekening hield met ons en vol gas voorbijkwam”, aldus Nancy. Hierdoor kwam Nancy met haar vrijwilligers in een gevaarlijke situatie terecht.

Onverantwoord
Alle spullen op het vlot waren nat geworden, maar niets was kapot en alles stond nog op zijn plek. Onderweg naar Veghel kregen ze te maken met regen en veel wind. Nancy: “We moesten daar helaas een dag langer blijven liggen. Het was onverantwoord om verder te varen, maar we moesten toch denken aan onze eigen veiligheid. Gelukkig konden we na twee nachten verder varen en zijn we meteen doorgegaan naar de Oranjelaanbrug bij Beek en Donk.”Voor het team was dit echt het lastigste stuk. De wind sloeg onder het tentdoek dat op het vlot staat, waardoor er spanbanden losgingen. Ze moesten hierdoor zo snel mogelijk naar de kant.

Bijna opgegeven
“Het was echt bar en boos, zoveel wind. We zagen het even niet zitten en hadden overleg wat we zouden gaan doen. We stonden op het moment om de handdoek in de ring te gooien. Plotseling kwam er een auto aangereden waar zanger Mark Elbers uitstapte. Hij zong het lied ‘Roller Coaster’ voor ons. Hij had niet op een beter moment kunnen komen”, vertelt een geëmotioneerde Nancy. Dit gaf het team weer moed en ze vervolgden hun tocht. De weersvooruitzichten werden de afgelopen dagen beter en voor de komende dagen ziet het er ook goed uit.

Aankomst Sonse Haven
Via Stad van Gerwen kwamen ze in Son en Breugel en Nancy meerde maandag 8 juni iets voor 10 uur aan bij De Sonse Haven. Hier werd ze verwelkomd door de havenmeester en haar allereerste bezoeker was Jan van de Hurk, met gebak. Rond tien uur kwamen mijn buurvrouwtjes een uitgebreid ontbijt brengen en boden spontaan aan om al hun vrienden en familie te benaderen om te doneren voor de Waterengel. Het ‘vlot’ al wat beter”, vertelt Nancy verder. “Mede door de media is er veel bekendheid aan gegeven en dat gaan we steeds meer merken. Heel veel mensen brengen eten of iets lekkers, maar we hebben toch echt liever geld anders rol ik hier straks van het vlot af”, grapt Nancy. In de Sonse Haven passeren veel wandelaars en fietsers die spontaan een donatie doen.

Hart onder de riem
Burgemeester Hans Gaillard kwam maandag in de loop van de dag langs met de vlag van Son en Breugel en bracht een chocoladehart mee om Nancy een hart onder de riem te steken. Bewoners van Zonhove mochten een kapiteinspet op en vonden het geweldig om Nancy op het vlot te zien in haar ‘Victoria Amazonica’-creatie. Thom van Dommelen kwam namens de stichting Jaarmarkt Son en Breugel een donatie doen van 500 euro. Later op de avond kwam Lenny Kuhr met Nancy een hapje eten en een duet zingen. Ook Kevin Bachus kwam langs om samen met Nancy een paar liedjes te zingen.

Doneren
Het aantal donaties is de afgelopen dagen gestegen; de teller staat nu op 8000 euro. Er is 25.000 euro nodig om De Waterengel te realiseren. “Ik ben schor van het praten, maar ik ben vast van plan om door te gaan tot we dat geld bij elkaar hebben. Vooral nu, in deze nare tijd, hebben de mensen die straks gebruik kunnen gaan maken van De Waterengel deze ontspanning zo hard nodig”, sluit Nancy af. Er kan gedoneerd worden via www.voordekunst.nl/projecten/10536 of via Facebookpagina De Waterengel.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>