Afbeelding
Foto: Internet en bellen
Ingezonden mededeling

Internet, bellen en TV kun je vanwege deze redenen het beste in hetzelfde pakket afsluiten

Zakelijk

Tegenwoordig kun je op een gemakkelijke wijze pakketten die bestaat uit internet, bellen en TV vergelijken en dus ook afsluiten. Daarnaast kun je er tevens voor kiezen om deze diensten los van elkaar af te sluiten. Dit kun je doen bij dezelfde provider, maar het is ook zeker mogelijk om drie losse contracten bij drie verschillende providers af te sluiten. Toch is dit eigenlijk helemaal geen goed idee. Het is namelijk vele malen beter om een internet bellen tv pakket af te sluiten als een combinatie bij één aanbieder. Waarom dit het geval is wordt uitgelegd in dit artikel.

Geld besparen op het pakket
Het eerste voordeel van een pakket dat internet, bellen en televisie combineert is dat het naar alle waarschijnlijkheid minder geld zal kosten dan het afsluiten van drie losse abonnementen bij drie verschillende providers. Je zult dus op deze manier geld besparen op je contract. Daarnaast zal het uiteraard ook veel logischer zijn om één pakket af te sluiten. Dit is het geval aangezien je dan maar met één provider hebt te maken. Zo’n abonnement kan dus voordeliger zijn, maar het is ook zeker vele malen eenvoudiger voor je.

Providers van alles in 1 pakketten
Het is daarnaast ook zeker verstandig om de alles in 1 pakketten te vergelijken, al is dit niet altijd even gemakkelijk. De oorzaak hiervan is dat er erg veel providers in Nederland zijn die zulke abonnementen aanbieden. Zo zou je kunnen kiezen voor een contract bij T-Mobile of XS4All, maar natuurlijk kun je ook een abonnement afsluiten bij Oxxio, KPN of Tele2. Eigenlijk is de lijst met mogelijke providers zo goed als eindeloos. De vijf eerder genoemde aanbieders zijn namelijk nog maar een klein overzicht van de hele lijst van Nederlandse providers.

Gebruik een vergelijkingsplatform
Aangezien er zo verschrikkelijk veel providers van zulke pakketten te vinden zijn in Nederland, is het erg verstandig om een site te gebruiken voor het vergelijken van de mogelijkheden. Zo’n vergelijkingssite zal over het algemeen zo goed als alle mogelijke Nederlandse providers tonen in het overzicht. Zodoende zul je dus een lijst krijgen met alle alles in 1 pakketten waarvoor je kunt kiezen in ons land. Hierbij kun je dus de providers van de abonnementen met elkaar vergelijken, maar het kan zelfs nog beter zijn om de verschillende pakketten goed te vergelijken. Dit doet het platform natuurlijk voor je. Daarnaast kun je op zo’n platform ook andere filters verschuiven om uiteindelijk tot de beste optie te komen voor jou.

Internetaansluiting

Als je zo’n site gaat gebruiken voor het vergelijken van de alles in 1 pakketten in Nederland dan is het van belang om uit te zoeken wat voor internetaansluiting jij hebt. Je moet dus uit gaan zoeken wat voor soort connectie je gebruikt in je woning om verbinding te maken met het internet. Dit is nodig aangezien je nieuwe abonnement moet aansluiten op de internetaansluiting waarover je op het moment nog beschikt. Dit kun je bij het internet vergelijken gelukkig relatief eenvoudig invullen. In Nederland is de snelste wifi verbinding op het moment nog altijd glasvezel. Naast de hoge snelheid staat deze aansluiting ook bekend om de goede stabiliteit. Helaas zijn nog lang niet alle huishoudens in Nederland aangesloten op het glasvezel netwerk. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit in de toekomst wel veranderen, maar mogelijk gaat dit voor bepaalde woningen nog wel even duren. Met name in de steden kunnen nog veel gezinnen geen gebruik maken van deze kwalitatieve verbinding. In andere regio’s is vreemd genoeg juist al elk huis aangesloten op het nieuwe netwerk.