Logo mooisonenbreugel.nl
Maartje in haar winkel   | Fotonummer: 4e8807
Maartje in haar winkel (Foto: Wil Feijen)
zakelijk

Maartje van Beek zoekt opvolger voor ‘Van Nature’

Son en Breugel - Alle voor- en nadelen om met haar winkel te stoppen zijn zorgvuldig afgewogen door eigenaresse Maartje van Beek van Van Nature, gelegen aan de Airbornestraat. Vele variaties van mogelijkheden om alle ballen in de lucht te houden, zijn de revue gepasseerd. Helemaal stoppen met de winkel gaf tenslotte het meeste rust voor zowel Maartje, haar gezin én de winkel. De beslissing is niet over één nacht ijs gegaan, ze heeft er maanden over nagedacht. Maar nu de kogel door de kerk is hoopt Maartje dat zij haar zaak kan overdragen aan een enthousiaste ondernemer met veel passie voor eerlijke en mooie producten.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

De 41-jarige Maartje werkt al vier jaar lang met veel liefde, plezier, passie en gevoel in ‘Van Nature’. De winkel is een plaats waar iedereen terecht kan voor heerlijke en eerlijke voeding. Een plaats waar eigenaresse Maartje haar passie voor mooie producten, haar ervaringen die ze heeft opgedaan in de twintig jaar als kok en haar opleiding tot voedingsdeskundige heeft gecombineerd met haar gezin. Hier komt nu verandering in.

Halve kracht
Op dit moment is de combinatie winkel en het gezin met het thuisfront niet meer te combineren voor Maartje. “Ik merk dat ik tekortschiet in mijn aandacht voor mijn twee kinderen van 10 en 12 jaar, mijn man, het huishouden en het sporten. Mijn gezin verdient beter, maar de winkel ook. Ik kan er niet tegen dat iets op halve kracht gebeurt. Ik heb nog veel ideeën en zie nog zoveel kansen, maar door de enorme tijdsdruk kom ik er niet aan toe. Dat voelt niet goed.”

Advies
Maartje staat vijf dagen per week voor haar klanten klaar in de winkel. Ze adviseert, geeft kooktips en helpt graag met informatie over de producten. In de winkel is een divers assortiment aan producten met een bewuste achtergrond. Klanten kunnen er terecht voor groente en fruit van het seizoen, diverse soorten zuivel zoals melk, yoghurt, kaas van verschillende oorsprong, vlees, beleg, sappen, conserven en nog veel meer. Maar ook voor allergeen- en natuurvoeding.

Hip en trendy
Het oubollig ‘geitenwollensokken-imago’ heeft allang plaatsgemaakt voor ‘hip en trendy’. Maartje: “Je merkt dat er een verschuiving is in generaties. Ruim twintig jaar geleden was er nog niet zo veel vraag naar natuurlijke, eerlijke en biologische producten. Inmiddels zijn deze niet meer weg te denken uit deze tijd. De jongere generatie is veel bewuster met voeding bezig. Zij eten vaker biologische producten, eten minder vlees of zijn zelfs vegetarisch of vegan. Ook voor de persoonlijke verzorging kiezen zij vaker diervriendelijke producten.” De jeugd heeft de toekomst en dat geldt ook voor een winkel zoals Van Nature.

Mei 2021
In de afgelopen vier jaar heeft Maartje een vaste klantenkring opgebouwd: “Met veel van hen heb ik een persoonlijke band. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik altijd heb gekregen van mijn klanten. De winkel was destijds een welkome aanvulling in het dorp en dat blijkt uit hoe de zaak nu loopt. Maartje hoopt dat haar winkel wordt overgenomen, zodat ze zelf én haar klanten in Son en Breugel terecht kunnen voor het assortiment dat zij altijd heeft aangeboden. Tot mei 2021 kun je nog terecht bij Maartje voor al haar producten. “Daarna loopt het huurcontract af, en dat wordt dus niet meer verlengd als niemand het stokje van mij overneemt. En wat ik daarna ga doen? Ik zie wel wat er op mijn pad komt, het is altijd goed”, aldus de enthousiaste onderneemster.

Klik hier voor meer informatie

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>