Logo mooisonenbreugel.nl
Veel opmerkingen over zwerfafval   | Fotonummer: 9ad6b7
Veel opmerkingen over zwerfafval (Foto: MooiSonenBreugel )

Straatmeubilair niet vervangen na vandalisme

Son en Breugel - De prullenbakken in het parkje bij de fontein aan de Europalaan zijn drie keer in korte tijd vernield. Het gaat om stelselmatige en moedwillige beschadiging van straatmeubilair. Omdat de prullenbakken niet in het zicht staan, is het lastig dader(s) op heterdaad te betrappen op vandalisme.

Omdat herhaling van dit vandalisme te verwachten is en de kosten na twee vervangingen oplopen, is besloten om vernielde afvalbakken op deze ‘uit het zicht’-locatie nu niet te vervangen. Bij de vijver blijven er prullenbakken over op plaatsen waar ze wel in het zicht staan. Gebruikers moeten dan wel ietsje verder lopen om afval weg te gooien.

Een melding van de gemeente op de sociale media over het herhaald vernielen van afvalbakken, leverde veel reacties op. Opvallend daarbij waren de opmerkingen over zwerfafval. Ook het achteloos weggooien van afval op straat, in een park of het bos, roept bij dorpsgenoten irritatie op. Inwoners zijn trots op de leefomgeving in Son en Breugel als de openbare ruimte schoon, heel en veilig is. Kapotte afvalbakken en zwerfvuil passen niet bij dat beeld.

Wethouder Jan Boersma: ‘Met openbare verlichting, plaatsing van robuust straatmeubilair, het regelmatig legen van afvalbakken en het wegnemen van bijgeplaatst afval bij afvalcontainers, werken onze wijkteams hard aan een prettige buitenruimte die niet uitnodigt tot vandalisme en zwerfafval.’ 

De leefomgeving schoon, heel en veilig houden, is en blijft mensenwerk. Wat kunnen onze inwoners zelf doen om zwerfafval en vandalisme te voorkomen? Door het goede voorbeeld te geven, mensen te motiveren hetzelfde te doen en beschadiging aan straatmeubilair bij de gemeente te blijven melden. Het is een kwestie van volhouden om dit samen te blijven oppakken.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>