Afbeelding
Foto: Ingezonden

Overstappen naar de middelbare school is best spannend

Algemeen Jeugd

Son en Breugel - Al jaren op rij organiseert het Jongerenwerk van LEVgroep bijeenkomsten voor kinderen uit groep 8 die de overstap naar de middelbare school gaan maken en dit best spannend vinden en/of zich goed willen voorbereiden. Vanwege het coronavirus konden deze bijeenkomsten – onder de noemer ‘MOVE’ - niet starten in april/mei. Nu is er gekozen voor een bijeenkomst en zullen er later dit jaar nog meerdere bijeenkomsten volgen.

Door de afgelopen tijd kan er best wel sprake zijn van meer spanning of onzekerheid, of is het fijn om nog iets extra’s te doen, voordat de start gemaakt wordt op de middelbare school. Op dinsdag 7 juli van 15.00 tot 17.00u is de bijeenkomst, met wat drinken en wat lekkers. Na afloop kan er een broodje knakworst gegeten worden. De locatie wordt bekendgemaakt na aanmelding. Het ligt aan de grootte van de groep wat de locatie wordt.

Waar moet je dan aan denken bij zo’n bijeenkomst?
Je leert kinderen kennen die ook naar de middelbare school gaan, en wie weet wel naar dezelfde school als jij! Je hoort van anderen wat zij spannend vinden, waardoor je niet de enige bent. Je leert over hoe je jezelf kunt voorstellen, wat je kunt vertellen over jezelf en hoe jouw (stevige) houding is. Je kunt vragen stellen aan jongeren die al op de middelbare school zitten en jou dus al van alles kunnen vertellen. Je krijgt informatie over social media, wat doe je allemaal met je smartphone en er worden wat testjes gedaan. Het is vooral een hele gezellige bijeenkomst met leeftijdsgenoten én leerzaam.

Jongerenwerk en samenwerking
Vanuit het Jongerenwerk wordt dit ondersteund en wordt er samengewerkt met andere partijen zoals de GGD (thema’s als Social Media & gaming) en CMD (werkers met jeugd) en zoals al boven genoemd, jongeren die zelf de overstap hebben gemaakt. Wanneer de kinderen op de middelbare school zitten zullen in overleg nog bijeenkomsten zijn om met elkaar uit te wisselen hoe het gaat, waar nodig nog extra informatie gegeven kan worden en kan er geoefend worden.

Voor vragen, informatie en aanmelden: marieke.schoenmakers@levgroep.nl of tel. 06-10853842.

Afbeelding
Ingezonden 14 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 18 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 19 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 20 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 21 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel
Repaircafé
Algemeen 22 uur geleden Meer mogelijk bij het Repaircafé