Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 7e1d8d
Foto: Ingezonden
Jeugd

Overstappen naar de middelbare school is best spannend

Son en Breugel - Al jaren op rij organiseert het Jongerenwerk van LEVgroep bijeenkomsten voor kinderen uit groep 8 die de overstap naar de middelbare school gaan maken en dit best spannend vinden en/of zich goed willen voorbereiden. Vanwege het coronavirus konden deze bijeenkomsten – onder de noemer ‘MOVE’ - niet starten in april/mei. Nu is er gekozen voor een bijeenkomst en zullen er later dit jaar nog meerdere bijeenkomsten volgen.

Door de afgelopen tijd kan er best wel sprake zijn van meer spanning of onzekerheid, of is het fijn om nog iets extra’s te doen, voordat de start gemaakt wordt op de middelbare school. Op dinsdag 7 juli van 15.00 tot 17.00u is de bijeenkomst, met wat drinken en wat lekkers. Na afloop kan er een broodje knakworst gegeten worden. De locatie wordt bekendgemaakt na aanmelding. Het ligt aan de grootte van de groep wat de locatie wordt.

Waar moet je dan aan denken bij zo’n bijeenkomst?
Je leert kinderen kennen die ook naar de middelbare school gaan, en wie weet wel naar dezelfde school als jij! Je hoort van anderen wat zij spannend vinden, waardoor je niet de enige bent. Je leert over hoe je jezelf kunt voorstellen, wat je kunt vertellen over jezelf en hoe jouw (stevige) houding is. Je kunt vragen stellen aan jongeren die al op de middelbare school zitten en jou dus al van alles kunnen vertellen. Je krijgt informatie over social media, wat doe je allemaal met je smartphone en er worden wat testjes gedaan. Het is vooral een hele gezellige bijeenkomst met leeftijdsgenoten én leerzaam.

Jongerenwerk en samenwerking
Vanuit het Jongerenwerk wordt dit ondersteund en wordt er samengewerkt met andere partijen zoals de GGD (thema’s als Social Media & gaming) en CMD (werkers met jeugd) en zoals al boven genoemd, jongeren die zelf de overstap hebben gemaakt. Wanneer de kinderen op de middelbare school zitten zullen in overleg nog bijeenkomsten zijn om met elkaar uit te wisselen hoe het gaat, waar nodig nog extra informatie gegeven kan worden en kan er geoefend worden.

Voor vragen, informatie en aanmelden: marieke.schoenmakers@levgroep.nl of tel. 06-10853842.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>