Logo mooisonenbreugel.nl
Leon Spierings in zijn cafetaria in de Nieuwstraat   | Fotonummer: d92cc9
Leon Spierings in zijn cafetaria in de Nieuwstraat (Foto: Wil Feijen)

Kwart eeuw cafetaria Spierings in het centrum

‘Als u dit leest zijn wij hard aan het werk voor u’ staat te lezen op de rug van de kleding van het personeel van cafetaria Spierings in Son en Breugel. Leon Spierings, eigenaar van de cafetaria, kan er nu al 25 jaar bijzetten, want op 1 juli bestaat cafetaria Spierings aan de Nieuwstraat in Son en Breugel een kwart eeuw.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Als 15-jarige schilde hij al aardappels bij cafetaria ‘t Eikske aan de Piet Heinlaan in Breugel. Nadat hij het vak beter had geleerd bij een cafetaria aan het Pieter Breugelplein en cafetaria Kuipers aan de Nieuwstraat in Son begon hij in 1991 zijn eigen frietzaak in Gemert. Samen met zijn vrouw Hanneke heeft hij daar meer dan vier jaar met veel plezier gewerkt. Toen werd hij getipt dat er een cafetaria aan de Nieuwstraat in Son en Breugel ter overname werd aangeboden. Samen met zijn vrouw besloot hij om Gemert te verlaten en de zaak in Son en Breugel op 1 juli 1995 over te nemen.

Mobiele frietwagen
En zo begon cafetaria Spierings 25 jaar geleden aan de Nieuwstraat en inmiddels is hij niet alleen bekend als cafetariaeigenaar maar ook als oud-Prins en één van de twee van Spierbal on Tour, een concept van een mobiele frietwagen dat hij samen met Hans Teulings negen jaar geleden ontwikkelde.

Ontmoetingsplaats
Cafetaria Spierings is een echte ontmoetingsplaats voor jong en oud. Mensen komen er graag, en niet alleen voor een frietje of een frikandel, maar ook voor een praatje. Het coronavirus heeft veel veranderd voor Leon: van gezellig komen bestellen of even zitten en een praatje maken naar alleen nog afhalen of laten bezorgen.

Hulp van overbuurman
Dat bezorgen is ook een verhaal apart. Leon was niet echt ingericht om de hoeveelheid bestellingen die hij had tijdens de coronacrisis snel op verschillende plaatsen tegelijk te kunnen bezorgen. Oud-buurman en nu overbuurman Erik van den Berg van de gelijknamige fietsenzaak hoorde van het probleem en bood direct twee elektrische fietsen in bruikleen aan.

Saamhorigheid
Dat is wat Leon ook zo mooi vindt aan Son en Breugel: “Er ontstaan hier spontaan allerlei acties en de coronacrisis heeft deze samenhorigheid alleen maar versterkt.” Dat is dan weer een voordeel bij alle nadelen die we met zijn allen van deze crisis ondervinden.

Nog niet stoppen
Leon kijkt graag met een positieve blik vooruit; het is niet voor niets dat hij al jaren als clown carnaval viert. Hoelang hij nog friet blijft bakken weet hij niet, maar dat hij het over enkele jaren wat rustiger aan gaat doen lijkt hem logisch. Maar aan stoppen denkt hij nog niet.

Feestacties
Waar hij wel aan denkt is aan al de leuke feestacties die er vanaf 1 juli in de cafetaria gelden. Meer daarover op de facebookpagina van cafetaria Spierings.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>