Logo mooisonenbreugel.nl
Ruim 750 muziekliefhebbers genoten van Lazy Sonnie Afternoon Festival 2019 in de tuin van La Sonnerie (archieffoto)   | Fotonummer: 4b68cd
Ruim 750 muziekliefhebbers genoten van Lazy Sonnie Afternoon Festival 2019 in de tuin van La Sonnerie (archieffoto) (Foto: Wil Feijen)
Muziek

Nieuw initiatief met verrassend tintje

Son en Breugel - Lazy Sonnie Afternoon sluit traditioneel het jaar af met de Song Night in mei, de BBQ-buiteneditie in juni en het grote festival met internationale bands in juli. Net als bij alle andere activiteiten gooide ook hier het coronavirus roet in het eten. Het bestuur zocht naarstig naar nieuwe mogelijkheden. Op zaterdag 4 juli vindt nu voor het eerst de ‘Lazy Sonnie Afternoon Night @Home’ plaats.

Redacteur: Emmy Grit

Voorzitter Edwin Verlangen vertelt: “Vanaf april vinden de maandelijkse edities niet meer plaats. We willen graag het contact met onze bezoekers onderhouden en daarom hebben we een nieuw initiatief gelanceerd.” In het weekend dat het buitenfestival gepland stond, wordt nu op zaterdagavond 4 juli een nieuw interactief muziekevenement aangeboden door het bestuur. “Bijna alle mensen die in de Son en Breugelse muziekwereld bekend zijn, nemen hieraan deel. Zij spelen en zingen zonder ondersteuning van elektronische muziekinstrumenten. Ze kunnen wel gebruik maken van akoestische muziekinstrumenten. Terug naar de basis, naar ‘the naked song’. Alle acts spelen twee nummers.”

Samenwerken
Het bestuur van Lazy Sonnie Afternoon heeft voor deze speciale avond de handen ineengeslagen met Pieter Foolen van Foolen Audio & Light. “Samen met Pieter zetten we de schouders onder dit muziekevenement. Het is fijn dat we elkaar kunnen helpen. Een unieke samenwerking waar we erg blij mee zijn.”

Digitaal genieten
Als je de @home edition bijwoont, kijk en geniet je digitaal van de optredens. Voor het volgen hiervan heeft Edwin nog een goede tip: “Veel mensen hebben tegenwoordig een smart tv. Open op 4 juli, net iets voor 20.00 uur, de website www.lazysonnieafternoon.nl en klik op de grote button. Die brengt je rechtstreeks naar de uitzending. Je kunt natuurlijk ook via een mobiel device kijken.”

Prijs winnen
Behalve kijken en naar de muziek luisteren, kunnen de bezoekers van deze @home edition ook een hele mooie prijs winnen. Tijdens de uitzending worden een aantal aanwijzingen gegeven die leiden naar de oplossing van een prijsvraag. De prijs bestaat uit een hotelovernachting bij La Sonnerie inclusief diner en ontbijt. Edwin: “Om het spannend te houden maken we op zaterdag 4 juli tijdens de uitzending bekend wat je precies moet doen. Uit alle goede inzendingen verloten we deze mooie prijs.”

Verzoeknummers
Vanaf 20.00 uur verwelkomt dj Will Vermeulen alle bezoekers aan de andere kant van het beeldscherm. Via de chatbox kunnen verzoeknummers aangevraagd worden. Vanaf 20.30 uur volgen de verschillende optredens van de Son en Breugelse muzikanten. Tijdens de korte ombouwtijd van zes minuten tussen de acts draait Will de aangevraagde nummers. “Het wordt een bijzondere avond in een bijzondere setting. Het bestuur en de muzikanten zijn er klaar voor en hopen dat veel luisteraars ons via de website komen bezoeken. De avond duurt tot ongeveer 23.00 uur.” Zowel op de reguliere maandelijkse edities als op het afsluitende festival gaat de organisatie met de pet rond. “Dat kan tijdens deze @home edition niet. Een vrijwillige bijdrage kan altijd gedoneerd worden, maar dat is niet de insteek van ons initiatief”, legt Edwin uit.

Programma najaar
Na de zomervakantie wil het bestuur graag weer de draad oppakken om maandelijks een akoestisch optreden aan te bieden. “We bekijken per maand wat de mogelijkheden zijn. Voorlopig zullen we ons focussen op Nederlandse artiesten. Lenny Kuhr is in het najaar geboekt voor een van de maandelijkse edities. Buitenlandse artiesten worden vaak een jaar van tevoren geboekt, dus het zal even puzzelen worden wanneer wij die weer in Son en Breugel mogen verwelkomen.”

Klik hier voor de rechtstreekse link naar Lazy Sonnie Afternoon @home edition

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>