Logo mooisonenbreugel.nl
Samen vormen de commissieleden het woord 'Hoop'   | Fotonummer: 87763d
Samen vormen de commissieleden het woord 'Hoop' (Foto: Wil Feijen)

Commissies SamenLoop voor Hoop trappen af

Son en Breugel - Een nieuwe stap op weg naar SamenLoop voor Hoop 2021 is woensdag 1 juli weer gezet. Nu de coronamaatregelen verder versoepeld zijn, kunnen alle commissieleden bij elkaar in De Bongerd komen voor een feestelijke kick-off bijeenkomst.

Om kennis te maken met elkaar, terug te kijken naar 2016 maar vooral vooruit te kijken naar de nieuwe editie in 2021. Tijdens de opening staat voorzitter Patrick Wijns nog even stil bij het overlijden van Lambert van der Aa en steekt zijn dochter en opvolgster Marsha een Kaars van Hoop voor hem aan.

Founding mothers Ellen van der Vleuten en Ingrid van Kronenburg nemen de aanwezigen nog even mee naar hun eerste bezoek aan SamenLoop voor Hoop in Best in 2014. Hier ontstond hun droom en met passie en doorzettingsvermogen realiseerden zij een indrukwekkend evenement in 2016. Deze keer zetten zij zich weer graag in, maar achter de schermen. Als ambassadeurs zullen zij de rol van aanjager op zich nemen. Datzelfde geldt voor burgemeester Hans Gaillard, die de commissieleden op het hart drukte dat hij bewondering heeft voor de moeilijke taak die in deze coronatijd voor ons ligt. Met de betrokkenheid en saamhorigheid van onze gemeenschap heeft hij er alle vertrouwen in dat er weer iets moois gaat gebeuren volgend jaar.

De plannen met het terrein rondom de vijver aan de Europalaan, mooi vormgegeven door Sandor Paulus, worden met enthousiasme ontvangen. Na de uitleg van de plannen van alle commissies vertelt het jongste commissielid, Lisa Brandt, haar persoonlijke verhaal als ervaringsdeskundige. In 2013 werd zij als 15-jarige getroffen door lymfeklierkanker. Een heftige periode met behandelingen volgde en in 2014 werd zij genezen verklaard. De SamenLoop voor Hoop 2016 was voor haar een emotionele, maar bijzondere ervaring. Tijdens de slotceremonie klom ze dan ook, samen met de oudste eregast, onverwacht het podium op om Ellen en Ingrid hiervoor te bedanken. Het ziekteproces heeft haar wel geleerd om nooit de moed en hoop te verliezen en alles uit het leven te halen.

Een mooie inspiratie voor alle commissieleden die dit met een gezamenlijk kick-off moment nog eens onderstrepen. Vanuit de lucht legt Rutger van der Heijden vast hoe zij op een nabijgelegen grasveld, op 1,5 meter van elkaar, het woord HOOP vormen. Voor alle mensen die tegen kanker vechten. Of zoals Patrick Wijns benadrukt: geld ophalen is een doel, hoop en steun geven aan eregasten evenzo belangrijk.

Op 13 september start de officiële inschrijving voor teams. Meer informatie volgt via de Facebookpagina SamenLoop voor Hoop Son en Breugel en in deze krant.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>