Logo mooisonenbreugel.nl
Marjolein aan de tafel in de ontvangstruimte bij Viamama   | Fotonummer: a781b8
Marjolein aan de tafel in de ontvangstruimte bij Viamama (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Viamama, een centrum voor vrouwen waar zorg, coaching en ontspanning samenkomen

Son en Breugel - Aan de Nieuwstraat 54 in Son en Breugel is per 1 juli Viamama van onderneemster Marjolein Maas geopend. Marjolein is verloskundige en wil met Viamama een plek creëren voor vrouwenzorg en een verbindingsplek zijn voor vrouwen die zich op medisch en persoonlijk vlak verder willen ontwikkelen. In het pand zijn een aantal ruimtes ingericht waar zorgverleners als flexwerkers gebruik van kunnen maken.

Redacteur: Emmy Grit

Het team bestaat uit negentien zorgverleners die vrouwen in iedere levensfase kunnen helpen op het gebied van vrouwenzorg, coaching en cursussen. Vrouwenzorg zoals overgangszorg, psychologie, verloskunde, diëtetiek, bekkenfysiotherapie, gecombineerde leefstijlinterventie, verloskunde, logopedie, osteopathie, lactatiekunde, seksuologie en hypnotherapie. Cursussen en coaching zoals Mamafit, MI-coaching, coaching rondom zwangerschap, hypnotherapie, babymassage en yoga. Marjolein legt het uit: “De zorgverleners huren een aantal uren op een vaste dag in de week, waardoor er brede zorg aangeboden kan worden. We versterken en verbinden elkaar. Door eerder klachten te erkennen en herkennen kunnen we preventief bezig zijn en door snel te handelen kunnen we eventueel klachten voorkomen. We kunnen gebruik maken van elkaars expertise.” Het is mooi om te zien hoeveel kennis bij elkaar komt door negentien zorgverleners met ieders eigen expertise samen te brengen onder één dak die zich allen richten op zorg voor vrouwen.

Ontmoetingsplek voor vrouwen
In de gemeenschappelijke ruimte is het mogelijk om koffie te drinken en aan te schuiven aan de tafel om met elkaar in gesprek te gaan. “Ook als je bij een zorgverlener bent geweest, kun je nog even gezellig plaatsnemen; je hoeft niet meteen weg. In het ziekenhuis of bij andere zorgverleners kom je op afspraak en ga je daarna meteen weer weg. Bij ons is dat anders: we willen een fijne plek voor vrouwen creëren waar plezier en verdieping samenkomen, waar bewustwording en persoonlijke groei ontstaan door zorg aan te bieden en waar thema-avonden gegeven worden om vrouwen te inspireren.”

Zoektocht verkleinen
Marjolein wil graag met Viamama de zoektocht verkleinen voor vrouwen die vragen hebben over bepaalde zorg. Er worden ook thema-avonden gehouden waarin vrouwen elkaar kunnen inspireren. Vrouwen lopen, afhankelijk van hun leeftijd, tegen bepaalde vragen en klachten aan. Marjolein: “Je kunt hierbij denken aan vragen als ‘hoe bereid ik me voor op mijn bevalling’, ‘hoe ga ik om met een peuter in de 'nee-fase'’, ‘wat zijn de laatste inzichten over gezonde voeding’, ‘hoe ga ik als ouder het onderwerp seksualiteit bespreken met mijn tieners’, ‘wat kan ik tijdens de overgang verwachten’ en ‘hoe ga ik met rouw om?’. We kunnen iedere vrouw, ongeacht de leeftijd, helpen door onder één dak passende zorg aan te bieden. Kortom, een fijne plek voor vrouwen.” Door elkaar te ontmoeten kunnen vrouwen ook weer veel voor elkaar betekenen.

Samenwerking
Viamama gaat samenwerken met ‘buurman’ Stichting Carrousel. “Zij kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden en wij willen hier graag aan meewerken. Als zorgverlener voelt het juist ook heel prettig om mensen een werkplek aan te kunnen bieden. Verder gaan we ook samenwerken met Zonhove.”

Officiële opening
Per 1 juli is Marjolein met de zorgverleners gestart. Op 30 augustus vindt de officiële opening plaats, waarna op 1 september alle zorgverleners starten en de cursussen opgestart worden. In de aankomende weken zijn alle zorgverleners afwisselend aanwezig bij Viamama om je te ontvangen, koffie te schenken en een praatje te maken. U kunt ook zonder zorgvraag binnenlopen voor een kopje thee of koffie, waarbij de opbrengst van de koffie geschonken wordt aan Usawa, een organisatie die naar gelijkheid streeft voor mensen met albinisme in Afrika.

Meer informatie is te vinden op www.viamama.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>