Logo mooisonenbreugel.nl
Kamiel (l) en Maurice (r) nodigen de senioren uit voor de zomer activiteiten   | Fotonummer: 653fcb
Kamiel (l) en Maurice (r) nodigen de senioren uit voor de zomer activiteiten (Foto: Wil Feijen)
Activiteit

Toch zomeractiviteiten voor 55+’ers

De Senioren Zomer Activiteiten die voorgaande jaren door LEVgroep en de Seniorenraad werden georganiseerd, kregen dit jaar geen vervolg. Door de coronacrisis heeft men onlangs besloten om dit jaar voorbij te laten gaan. De leegte in de agenda’s van de senioren was voor Maurice Peters en Kamiel van Uden, in een samenwerking tussen SonenBreugelVerbindt en het Vestzaktheater, aanleiding om alsnog deze activiteiten op te zetten. En niet zonder succes!

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Binnen anderhalve week hadden Kamiel (20) en Maurice (56) een groot deel van het programma voor de 55+’ers rond. Per week worden er twee à drie zomeractiviteiten georganiseerd in de periode van 13 juli tot en met eind augustus. Maurice vertelt: “De afgelopen maanden zijn voor iedereen best wel zwaar geweest. Ook voor alle senioren in ons dorp kwamen alle activiteiten stil te liggen. Nu de zomermaanden voor de deur staan en we te horen kregen dat de zomeractiviteiten die voorgaande jaren werden georganiseerd niet doorgingen, besloten wij om te kijken wat de mogelijkheden zijn.”

Activiteiten
Kamiel en Maurice hebben een groot aantal activiteiten op het programma staan. Kamiel: “Zo worden er proeverijen gehouden, zijn er lezingen over verschillende onderwerpen, wordt er muziek gespeeld, is er een Brabantse middag én een Italiaanse en een kinder/seniorenactiviteit waarbij opa en oma samen met de kleinkinderen een leuke activiteit kunnen gaan doen.” Maar dat is nog niet alles: Berkenstaete en de GGzE, die gebruik maken van het Vestzaktheater, hebben aangegeven om een activiteit te organiseren en ook de PVGE en de bibliotheek zijn van de partij. Senioren kunnen deelnemen aan een yogales of aan een wandelfit-activiteit of kunnen een saxofoonconcert bijwonen. “Harrie Sijbers en Rob Verschuren van The Blue Stars hebben aangegeven dat ze komen optreden, waarbij de lach centraal zal staan”, aldus Maurice.

RIVM-maatregelen
De activiteiten worden zowel in de foyer als in de grote zaal gehouden. Afhankelijk van het weer kunnen er ook activiteiten buiten worden aangeboden. Maurice: “De senioren hoeven zich geen zorgen te maken over de beschikbare ruimte. Er wordt uitsluitend gewerkt met de geldende RIVM-maatregelen; de anderhalve meter wordt altijd in acht genomen en aanmelden is verplicht.” Het hele programma is gratis en een overzicht van alle activiteiten wordt in DeMooiSonenBreugelKrant van 15 juli gepubliceerd. Voor de senioren staat bij iedere activiteit gratis een kopje koffie en iets lekkers klaar.

Belangeloos klaar staan
Maurice: “Kamiel en ik zijn blij dat we een mooi programma kunnen aanbieden aan deze doelgroep. Gelukkig doen we het niet alleen, we kunnen rekenen op een fantastisch team van vrijwilligers. We willen op voorhand hen en alle artiesten die deze weken mogelijk maken alvast hartelijk danken voor hun hulp. Zij staan belangeloos klaar om onze senioren een paar mooie weken te bezorgen.”

Mensen ontmoeten
Het Vestzaktheater is de afgelopen drie maanden vanwege het coronavirus gesloten geweest. Die tijd hebben ze gebruikt om te klussen. Kamiel: “Het Vestzaktheater is de afgelopen week weer voor het eerst opengegaan voor optredens. Enkele scholen hebben hun musical in het theater opgevoerd voor ouders en medeleerlingen.” Maurice voegt toe: “Het was fantastisch om weer dorpsgenoten in ons theater te mogen ontvangen en vanaf 13 juli dagelijks onze senioren. Daar doe je het tenslotte voor. Je wilt weer mensen ontmoeten en dat kan bij ons in het Vestzak.”

Programma 2020/2021
Er wordt ook al gekeken naar het programma voor de periode na de zomervakantie. Maurice en Kamiel hebben er zin in, maar zijn zich er ook van bewust dat ze af moeten wachten wat er allemaal mogelijk is. Kamiel: “We hebben al een mooi programma staan. Het ligt mede aan de RIVM-maatregelen of dit uitgevoerd kan worden.” Op dit moment mogen er slechts 64 bezoekers plaatsnemen op de tribune, waarbij zij ervan uitgaan dat twee mensen gezamenlijk naar het theater komen. Dit aantal is te weinig om een theateravond rendabel te maken. “De consequentie is dat wij samen met de geboekte artiesten moeten kijken naar andere oplossingen en beslissen dan wat er eventueel mogelijk is. Vooralsnog kijken we naar wat wel mogelijk is en niet naar het onmogelijke”, sluit Maurice af.

Kijk voor meer informatie over deze activiteiten vanaf 13 juli op www.zwoelezomerweken.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>