Logo mooisonenbreugel.nl
Het bruggetje dat naar John Carp is vernoemd   | Fotonummer: 718fbc
Het bruggetje dat naar John Carp is vernoemd (Foto: Wil Feijen)

Lezerspodium: Was het maar niet waar!

Son en Breugel - Verbijsterd en met pijn in mijn hart las ik over de plannen van SWZ Zonhove om door hun unieke bosgebiedje een weg voor vrachtverkeer aan te leggen: 60 à 70 wagens per dag. Dit voornemen is geheel in tegenspraak met het oorspronkelijke plan van de werkgroep Wandelen op Wielen, waarin zowel Zonhove als mijn man, John Carp, namens het IVN-zitting hadden.

De doelstelling van de projectgroep was tweeledig: Het veiligstellen van het natuurgebied en het toegankelijk maken voor alle bewoners van Son en Breugel met speciale aandacht en voorzieningen voor minder-validen en rolstoelers. Het gebied sloot op deze manier naadloos en veilig aan op het veel grotere rolstoelpad Houtens.

Helaas is mijn man een paar weken voor de officiële opening van het pad plotseling overleden. Overal vind ik nu nog in huis plannen en tekeningen van de jarenlange voorbereidingen voor de ontsluiting van het ‘bosje’. Onbegrijpelijk dat nog geen 6 jaar na de feestelijke oplevering de vernietiging van dit uniek stukje natuur niet kan worden voorkomen. Als eenmaal de bomen gekapt zijn, de vrachtwagens door het bos denderen dan is de natuur en de bewoners van Zonhove en Son en Breugel dé grote verliezers, niet tijdelijk, maar voor altijd!

Mijn mans diepste overtuiging was dat ieder mens soms behoefte heeft aan een plekje waar hij/zij alleen kan zijn met de natuur en hij vond dat extra gelden voor de bewoners van Zonhove.

Cora Carp-Stoop
Son en Breugel

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>