Wijkagent Sander Peters
Wijkagent Sander Peters Foto: Ingezonden

Kennismaken Sander Peters

Algemeen

Son en Breugel - Graag wil ik mij via deze weg voorstellen: mijn naam is Sander Peters en ik kom het komende jaar het wijkteam Son en Breugel versterken als wijkagent. Wijkagent Bart Verhoeven gaat voor een jaar naar Team Eindoven Zuid en gedurende deze periode zal ik hem vervangen. Ik fungeer hierbij als directe collega van wijkagent Marc Gouka.

Kort iets over mezelf:
Ik ben geboren en getogen in Breda en sinds 10 jaar woon ik in Oost-Brabant met mijn vrouw en kinderen. Sinds 2011 ben ik werkzaam bij de politie Oost-Brabant. Daarvoor onder andere bij defensie gewerkt (8 jaar) waarbij ik ook twee keer op uitzending ben geweest naar Afghanistan.

Gedurende mijn loopbaan bij de politie ben ik werkzaam geweest in het gebied Peelland. Hieronder vallen de gemeenten Helmond, Deurne, Asten, Someren, Gemert-Bakel en Laarbeek. Ik heb ervaring opgedaan in de surveillancedienst, maar ook in het woninginbraken-team en het Flexteam District Helmond (gebied Peelland/Dommelstroom).

Ik heb erg veel zin om als wijkagent te beginnen en zal dan ook regelmatig in de wijk zijn. Hiernaast zal ik tevens actief zijn in de surveillancedienst van team Dommelstroom. De gemeente Son en Breugel is voor mij bijzonder, omdat mijn grootouders en hun kinderen (waaronder mijn moeder) van 1957 tot en met 1969 op de Vinkenlaan te Son hebben gewoond. Graag sta ik in nauw contact met de burger om problemen in de wijk vroegtijdig te signaleren en zoveel mogelijk op te lossen, al dan niet met behulp van interne of externe partners.

Bij het signaleren van problemen ligt ook een belangrijke taak bij u als inwoner. De politie kan het alleen samen met u! Voor spoedmeldingen of verdachte situaties waarbij u het vermoeden heeft dat men criminele intenties heeft, bel 112. Wacht hier niet mee, bel direct en probeer zoveel mogelijk informatie door te geven (zoals kentekens of signalementen).

Mocht u vragen hebben, aangifte willen doen of een melding willen maken (bijv. een vermoeden van een locatie van een hennepkwekerij, gestolen goederen, een persoon die geen of geen legitieme inkomsten heeft maar in luxe leeft, etc), dan kan dit via het landelijk telefoonnummer politie 0900-8844 of www.politie.nl. Nadat de melding naar ons is doorgezet, zullen we zo snel als mogelijk contact opnemen met u. Mocht u informatie willen delen waarbij u geheel anoniem wilt blijven dan kan dit zowel telefonisch als online via Meld Misdaad Anoniem (via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl).

Het wijkteam Son en Breugel streeft erna om binnenkort een Instagram account actief te hebben, zodat we u op de hoogte kunnen houden van gebeurtenissen of andere informatie die we met u willen delen.

Met vriendelijke groeten,
Sander Peters
Wijkagent Son en Breugel