Afbeelding
Foto: Ingezonden

Lezing Pieter Bruegel de Oude

Algemeen Senioren

Son en Breugel - Samen met het Vestzak organiseert Bibliotheek Dommeldal woensdag 29 juli van 14.00 – 16.00 uur een lezing over Pieter Breugel de Oude. De lezing wordt ondersteund met beelden en wordt gehouden door Ad van Etten gedurende de Zwoele Senioren Zomerweek. De lezing vindt plaats in de theaterzaal van het Vestzak.

Pieter Bruegel de Oude was kunstschilder. Hij was de vader van Pieter Brueghel de Jonge en van Jan Brueghel de Oude. Beide zonen waren ook kunstschilder. De prachtige schilderijen van de beroemde familie hangen in musea over de hele wereld. Het is inmiddels wel bijna met zekerheid vastgesteld dat Bruegel in (het toenmalige Hertogdom) Brabant is geboren, rond 1525, in het dorpje Brueghel. De familienaam ‘Bruegel’ verwijst dan ook vrijwel zeker naar zijn geboortedorp met die naam. Bruegel stierf in 1569, in Brussel.

Aanmelden
Kom luisteren en kijken naar het verhaal van Pieter Bruegel, door oud-gemeentesecretaris Ad van Etten. De toegang is gratis na aanmelding via www.bibliotheekdommeldal.nl/agenda.