Logo mooisonenbreugel.nl
Een drietal leden van de redactie Jongerenplein S&B   | Fotonummer: 89aea4
Een drietal leden van de redactie Jongerenplein S&B (Foto: Ingezonden)

Jongerenplein S&B zet zich in voor jongeren

Son en Breugel - Jongerenplein S&B is een mediaplatform voor en door de jeugd waar jongeren uit Son en Breugel hun stem kunnen laten horen, talenten ontwikkelen en ideeën kunnen laten zien; van wekelijkse radioprogramma presenteren, filmen, video’s editen, blogs schrijven of vloggen. Er is veel mogelijk zolang het maar met digitale of social media te maken heeft.

Ook wordt er door de jongeren in de redactie nagedacht over verschillende initiatieven en projecten waarbij zij hun talenten inzetten om zich in te zetten voor anderen in het dorp die een extra steuntje kunnen gebruiken.

“Zowel een vriend als een klasgenoot van mij vertelde mij dat hij helemaal geen zin in de zomervakantie had, omdat hij toch niks kon doen omdat zijn ouders het niet breed hebben. Dat heeft mij aan het denken gezet en tijdens een overleg met de redactieleden van jongerenplein is besproken of we daar geen aandacht aan kunnen besteden. Iedereen verdient een leuke zomervakantie”, aldus een redactielid van jongerenplein S&B.

Zo is het idee ontstaan om een project te starten om geld in te zamelen voor kinderen uit Son en Breugel die onder de armoedegrens leven. De redactieleden hebben een crowdfunding actie opgezet om geld op te halen en er is een partij katoenen draagtassen besteld met een eigen ontwerp om die te verkopen. Het geld wat ingezameld wordt, zal gebruikt worden om een zomerpakket samen te stellen voor jongeren tot en met 18 jaar oud. Via verschillende organisaties in Son en Breugel en omstreken, zoals onder andere de Voedselbank in Best, zijn de gezinnen met kinderen uit Son en Breugel in beeld die in anonimiteit het zomerpakket in handen zullen krijgen.

Om op de hoogte te blijven van dit project zijn de jongeren op social media te vinden onder de naam Jongerenplein S&B, zowel op Instagram en Facebook. Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn, dan kan er contact opgenomen met jongerenwerker Ali Al Zubaidi van de LEVgroep via mail ali.alzubaidi@levgroep.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>