Afbeelding
Foto: ©pixabay.com

Lever je oude telefoons, cartridges en toners in

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - De oud-prinsen van Krutjesgat zamelen sinds 2016 (lege) cartridges, toners en overbodige en kapotte mobiele telefoons in. Deze hebben vaak nog een behoorlijke restwaarde vanwege de materialen die erin verwerkt zijn.

Met deze actie worden meerdere doelen bereikt. Allereerst wordt het milieu gespaard omdat de oude telefoons en cassettes worden hergebruikt in plaats van weggegooid. Dit is veel minder milieubelastend dan het winnen van nieuwe grondstoffen. Op de tweede plaats wordt met de opbrengst een lokaal doel ondersteund. Welk doel dat is, wordt op 14 september bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Prinsendiner.

In samenwerking met Parc-ink een bedrijf dat gespecialiseerd is in het inzamelen van lege cartridges en mobiele telefoons, wordt de actie opgezet. Wat kunt u doen? Lever oude telefoons en inktcartridges in bij cafetaria Spierings aan de Nieuwstraat in Son. Hier hebben ze trouwens ook verrekt lekkere friet. Vraag eens aan familieleden, vrienden en kennissen of zij nog ergens oude telefoons of cartridges hebben liggen. Hun bijdrage wordt goed besteed.

Zoals altijd, wordt over de actie verantwoording afgelegd in DeMooiSonenBreugelKrant. Help ons, help het milieu, help een lokaal goed doel. De oud-prinsen van Krutjesgat rekenen op uw steun.