Logo mooisonenbreugel.nl
Foto ter illustratie   | Fotonummer: b46907
Foto ter illustratie (Foto: ©Pixabay.com)
Lezerspodium

Armoede is er óók in Son en Breugel

Son en Breugel - In de vergadering van de commissie Burgerzaken op 7 juli 2020 werd de tussenstand besproken van het onderzoek naar een nieuw armoedebeleid. Een initiatief wat begin 2019 door het CDA ingediend is. In eerste instantie met het verzoek om stille armoede bij ouderen te onderzoeken.

In een latere commissievergadering bracht het CDA in, dat de huidige nota armoedebeleid 13 jaar oud was en dus hard toe aan vernieuwing was. In die commissievergadering kwamen we met alle politieke partijen overeen dit onderwerp breder op te pakken en niet alléén naar stille armoede te kijken. Een terechte en juiste beslissing.

Een eerste onderzoek wijst nu helaas uit waar wij als CDA al bang voor waren. Ondervraagden hebben financiële zorgen, hebben onvoldoende geld voor onverwachte kosten, kennen veel regelingen niet, krijgen de informatie niet gevonden op de website van de gemeente of het CMD en weten niet hoe ze er gebruik van kunnen maken. Niet iedereen is bekend met het gemeentelijk sociaal fonds, weet niet óf en hoe ze gebruik kunnen maken van de voedselbank, of zijn onbekend met de individuele inkomenstoeslag. Maar 14% maakt gebruik van de bijzondere bijstand!

Het CDA gaat ervoor zorgen dat dit onderwerp niet van de bestuurlijke agenda verdwijnt, zal kritisch naar het nieuwe armoedebeleid kijken en blijft aandacht vragen voor de juiste communicatie hierover. Aan ú zouden we willen vragen: houd uw ogen en oren open. Mocht u iemand kennen waarvan u vermoedt dat hij/zij financiële hulp nodig heeft, verwijs diegene of neem ze aub mee naar het CMD https://www.cmdsonenbreugel.nl/. Daar werken de experts om onze inwoners verder te helpen. Armoede zal helaas nooit helemaal verdwijnen, maar laten we elkaar samen helpen!

CDA Son en Breugel
Voor een beter Son en Breugel
Betrokken Betrouwbaar Bestuur

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>