Afbeelding
Foto: Pixabay.com

MooiSonenBreugel Zomer T(r)ips

Toerisme

De vakantietijd is aangebroken! Door het coronavirus is dit een bijzonder jaar geworden. De vakantie is niet meer vanzelfsprekend en veel buitenlandse vakanties zijn geannuleerd of verzet naar een latere datum in het jaar of zelfs naar 2021. Hierdoor zullen veel mensen thuisblijven en daardoor uitstapjes gaan maken. 

Juist voor die thuisblijvers hebben we een aantal uitjes in de buurt op een rijtje gezet. Elke week geven we enkele tips, hierbij de eerste drie vakantie T(r)ips

Philips Museum Eindhoven
In het Philips Museum in Eindhoven is altijd iets leuks te doen deze zomervakantie. De allerkleinsten (4+) kunnen met een UV-lampje op zoek naar geheime tekens in het museum. Kinderen van 8 jaar en ouder (en hun (groot-)ouders) kunnen de iPad-game Mission Eureka doen. Deze activiteiten zijn elke dag te boeken, kijk hiervoor op www.philips-museum.com

Schatgraven en tijdreizen in preHistorisch Dorp
De hele zomervakantie tot en met 30 augustus kun je in het preHistorisch Dorp als archeoloog aan de slag. Terwijl jij rondloopt, krijg je een goed beeld van hoe het vroeger was – van de prehistorie tot in de 17e eeuw. Zowel op warme als natte dagen is er in het preHistorisch Dorp genoeg plek om te schuilen en genoeg te doen om een topdag te beleven. Kijk voor meer informatie op www.prehistorischdorp.nl.

Ridders ontmoeten in het preHistorisch Dorp
Wil je echte ridders ontmoeten? Kom dan de weekend van 22 en 23 augustus naar het preHistorisch Dorp. De historische vereniging de Hospitaalridders is dan aanwezig. Deze reizende kruisvaarders weten niet alleen alles over harnassen en strijden, ze zijn ook bedreven in verschillende ambachten en het verzorgen van gewonden. Kijk voor meer informatie op www.prehistorischdorp.nl.

Parallel Wijnen
Evenement 7 uur geleden Parallel Wijnen verkoopt laatste restanten
Afbeelding
Ingezonden 8 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 18 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 22 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 23 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden gisteren Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen