Logo mooisonenbreugel.nl
Het Oude Raadhuis wordt in de steigers gezet   | Fotonummer: 19acff
Het Oude Raadhuis wordt in de steigers gezet (Foto: MooiSonenBreugel)
Algemeen / Son & Breugel

Oude Raadhuis in de steigers

Son en Breugel - Het Oude Raadhuis werd maandag 17 augustus in de steigers gezet, waarna met de renovatie begonnen kan worden. De week voorafgaand aan 17 augustus is het Oude Raadhuis helemaal leeggehaald. Buurtzorg en de Heemkundekring zijn op dit moment de huidige gebruikers van dit monumentale pand. De planning is dat de restauratie van het raadhuisje eind oktober gereed is, waarna de Heemkundekring de normale activiteiten en openstelling in november gaat hervatten.

Redacteur: Emmy Grit

Beide gebruikers zijn tijdelijk gevestigd in de voormalige Vijverbergschool aan de Ruysdaelstraat 2. De Heemkunde is gevestigd in een voormalig klaslokaal op de eerste verdieping. De ingang hiervan is aan de achterzijde van het gebouw en buitenom bereikbaar via de daar aanwezige dubbele stalen trap. Op de tijdelijke locatie worden de activiteiten van de Heemkunde deels hervat en is bezoek alleen op afspraak mogelijk. Hiervoor zijn zij telefonisch bereikbaar op 0499-323359.

De toekomstige functies van het rijksmonument blijft hetzelfde. Zowel Buurtzorg als de Heemkundekring, keren na de restauratie terug. Het raadhuis wordt duurzame aangepast tijdens de restauratie omdat het raadhuis een algemene gebruikersfunctie heeft. Verder spelen ook comfort en veiligheid een rol. Bij het raadhuis vinden tevens de werkzaamheden plaats naar aanleiding van een historisch onderzoek van het gebouw. Samen met de Rijksdienst, de Monumentencommissie en de gemeente is bepaald welke onderdelen een historische waarde hebben en dus niet mogen worden vervangen. Er is gekeken in hoeverre er teruggerestaureerd moet worden of welke aanpassingen die nadien zijn aangebracht juist behouden moeten blijven. Alles wat in het jaar 1920 is gedaan, wordt ook gerespecteerd; de entree van het raadhuis is in dat jaar gerestaureerd en er zijn toen nieuwe elementen toegevoegd die nu onderdeel geworden zijn van het monument.


Meer berichten