De teams van SBC maken zich op voor een bijzonder voetbalseizoen
De teams van SBC maken zich op voor een bijzonder voetbalseizoen Foto: Wil Feijen

Bijzondere omstandigheden bij nieuw voetbalseizoen

Algemeen sport

Son en Breugel - Het nieuwe voetbalseizoen 2020/2021 staat op het punt van beginnen. Op 22 augustus start de A-categorie en de week erop alle anderen teams van SBC met de competitie en later de bekerwedstrijden.

Het nieuwe seizoen wordt er één onder hele bijzondere omstandigheden, de coronaregels zijn nog steeds van kracht. Die regels zijn verschillend voor junioren en pupillen enerzijds en senioren/ouders anderzijds. Tevens krijgen de thuisspelers tegenstanders op bezoek.

Om alles in goede banen te leiden, hebben alle spelers en betrokkenen van SBC een mail ontvangen van voorzitter Willem van ’t Geloof. Hij vraagt de volledige steun bij het handhaven van de regels. “De regels zijn nog steeds erg belangrijk. Als club zijn wij een instantie die zich moet inrichten naar die regels. Overtreding daarvan betekent boetes van forse omvang, vanaf vier duizend euro, een bedrag dat we ons na de afgelopen vier maanden niet kunnen permitteren. In het uiterste geval kan zelfs sluiting van ons sportpark opgelegd worden, waarmee we 1200 leden duperen”, aldus de voorzitter.

De voorzitter doet een dringende oproep aan de leden om de regels op te volgen en elkaar daarop te wijzen, in het belang van de club. “Help ons, de coördinatoren en corona-aanspreekpunten, het kantinepersoneel en alle mensen die het voetbal bij SBC in deze tijd zo goed mogelijk proberen te organiseren, in het belang van de gezondheid van, en het spelplezier bij de club onder de huidige omstandigheden.”

Een aantal vrijwilligers is bezig om het terrein te voorzien van looplijnen en de kantine in te richten conform de nieuwste maatregelen van het RIVM. Verder worden de kleedkamers aangepast op de anderhalve meter afstand voor de senioren. “De leden ontvangen binnenkort een preciezere beschrijving van de terreinregels”, aldus Willem.