Logo mooisonenbreugel.nl
De watergang ter hoogte van de Eindhovenseweg   | Fotonummer: 10e97a
De watergang ter hoogte van de Eindhovenseweg (Foto: Wil Feijen)

Waterschap baggert watergang op industrieterrein Ekkersrijt

Son en Breugel - Aannemingsbedrijf Van der Lee start op donderdag 20 augustus in opdracht van Waterschap De Dommel met baggerwerkzaamheden aan een watergang op industrieterrein Ekkersrijt in Son en Breugel. De watergang die wordt gebaggerd, wordt de DL136 genoemd.

Baggeren is nodig, omdat de watergang niet meer diep genoeg is. Met baggeren wordt een sliblaag verwijderd van de bodem van de watergang. Zo houdt het waterschap de watergang diep genoeg en blijft de waterafvoer gegarandeerd. Ook verbetert de waterkwaliteit, wordt het water helderder en krijgen planten, vissen en andere (water)dieren een betere leefomgeving.

Ter hoogte van de Eindhovenseweg worden de werkzaamheden uitgevoerd vanaf de openbare weg. De baggerspecie wordt met een kraan uit de watergang gehaald en op een vrachtwagen geladen. Om de werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren, wordt het fietspad tijdelijk afgesloten. Ook zorgen de vrachtwagens die de vrijgekomen baggerspecie afvoeren mogelijk voor overlast. Als alles loopt volgens planning zijn de werkzaamheden eind oktober afgerond.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>