Logo mooisonenbreugel.nl
Rens aan het werk achter de servicebalie   | Fotonummer: 26ec00
Rens aan het werk achter de servicebalie (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Rens al vijftig jaar fluitend naar Albert Heijn

Een halve eeuw. Zo lang werkt Rens Geerings (65) al bij Albert Heijn. Wat een mijlpaal! “Ik ben vijftig jaar geleden gestopt met school vanwege een sportblessure”, begint Rens zijn verhaal. “Dat klinkt raar, maar ik had geen vervoer voor de weg ernaartoe. Thuisblijven was volgens mijn vader echt geen optie. Dus nadat mijn blessure was genezen, ben ik als jongen van 15 jaar aan de slag gegaan.” Rens startte in 1970 als parttime vakkenvuller bij de supermarkt die toen nog ETOS heette. Toen Albert Heijn in 1973 de Etos filialen overnam, is hij fulltime in dienst gekomen in de winkel aan de Leenderweg in Eindhoven.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

“Ik heb in dertien filialen gewerkt. Zelfs in de twee kleinste winkels van Eindhoven”, gaat hij verder. “Albert Heijn vroeg vaak aan mij of ik wilde verkassen naar een andere winkel. Dat deed ik altijd, dat was goed voor mijn ontwikkeling.” Om ‘eerste verkoper’ te worden, kreeg Rens destijds vier dagen een interne opleiding. “Dat was vijf minuten van mijn huis vandaan, maar ik moest toch blijven overnachten”, blikt Rens vrolijk terug.

Allrounder
Inmiddels is hij een echte ‘allrounder’ binnen Albert Heijn. Rens werkt als teamleider van het kassateam, maar heeft voor alle afdelingen trainingen gevolgd. Zo ook voor de versafdeling. “Vijftig jaar geleden moesten we daar nog zelf aardappelen schillen”, vertelt Rens. “En er kwamen balen suiker binnen van 50 kg. Die woog je af, je maakte zakken van een kilo en schreef de inhoud op een sticker die je erop plakte.”

Met mensen omgaan
“De hele dag met mensen omgaan, is het allermooiste aan mijn werk”, vertelt de enthousiaste jubilaris. “Ik ga nog steeds elke dag fluitend naar mijn werk!” Er zijn in al die tijd maar twee korte momenten geweest dat hij het even niet zo naar zijn zin had, maar daar was hij snel weer overheen.

Twee huwelijken
Veertien jaar geleden is Rens begonnen in Albert Heijn Son en Breugel, in het nieuwe pand aan het 17 Septemberplein. “Ik werk nog steeds fulltime en elke zaterdag. Op zaterdag werkt er veel jeugd, dan heeft de winkel een ervaren iemand nodig en het houdt mij jong van geest”, lacht hij. “Mijn collega’s zeggen wel eens dat ik twee huwelijken heb. Een met mijn vrouw en een met Albert Heijn.”

Klantenbinding
Dat Rens het erg naar zijn zin heeft, straalt hij uit en brengt hij over op de klanten. “Ik vind het leuk om grapjes te maken met klanten, meestal wordt dat erg gewaardeerd. Ik vraag bijvoorbeeld aan een mevrouw van 80 jaar oud om haar legitimatie bij het kopen van sigaretten”, vertelt Rens lachend. “Mevrouw is dan meteen gecharmeerd.” Klantenbinding vindt Rens heel belangrijk, zo deelt hij graag een bloemetje uit als iemand jarig is. “Ik onthoud de verjaardagen van vaste klanten en als ik die dan verblijd met een bosje bloemen zijn ze altijd verrast.”

Paar uurtjes
Rens mag 31 augustus 2021 met pensioen, maar hij kan nog niet denken aan een leven zonder Albert Heijn en zonder zijn klanten. “Mijn vrouw moet nog drie jaar werken en ik vind het zelf gewoon keileuk om te doen.” Rens zou graag na zijn pensioen nog wat uurtjes blijven werken, daarvoor onderzoekt hij komend jaar in overleg met Albert Heijn de mogelijkheden.

Verrassen
Op 1 september is Rens vijftig jaar in dienst bij Albert Heijn. Deze dag zal zeker niet ongemerkt voorbijgaan. ‘De wens van Rens’ is een leuk feestje met familie, vrienden en collega’s om zijn jubileum te vieren. Gezien de maatregelen rondom corona zal het helaas wat anders verlopen, maar Albert Heijn Son laat deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij gaan. “Ik laat me graag verrassen”, sluit Rens zijn verhaal vrolijk af.

Feliciteren
Op de jubileum dag, dinsdag 1 september tussen 12:00 en 15:00 uur, is er voor klanten de gelegenheid om Rens te komen feliciteren! Dit gaat plaatsvinden in de buitenlucht voor de winkel, in de vorm van een doorlopende receptie, waarbij Albert Heijn duidelijk zorg zal dragen voor gepaste afstand. Rens mag helaas geen handjes schudden, maar zal wel aanwezig zijn om felicitaties op 1.5 meter afstand in ontvangst te nemen. Komt u ook even bij hem langs?

Meer berichten