Logo mooisonenbreugel.nl
Bernadine en Martien   | Fotonummer: 185ddd
Bernadine en Martien (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Martien en Bernadine van Rooij-Van den Boogaard 50 jaar getrouwd

Son en Breugel - Martien (72) is een echte Sonnenaar. Geboren in de Hendrik Veenemanstraat als jongste van het gezin. Hij had twee oudere zusjes en daarom werd hij altijd ‘ons menneke’ genoemd. Bernadine (75) is geboren in Schijndel in de wijk Hoevenbraak. Zij heeft twee broers en twee zussen en is de middelste van het gezin.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Martien is na zijn lagere school naar de Mulo in Best gegaan. Al heel gauw bleek dat hij geen zin had in leren en koos toen voor de Ambachtsschool om een vak te leren. Maar ook dat vond hij niks. Hij ging vervolgens werken bij Van Broekhoven, de enige radio en tv-zaak in Son en Breugel. Zijn werk bestond voornamelijk uit antennes op het dak zetten. “Nadat ik nog een paar jaar bij een ander bedrijf in Eindhoven heb gewerkt en anderhalf jaar in dienst ben geweest, waarvan een jaar in Duitsland, werd het tijd voor iets anders”, vertelt Martien. “Ik kwam een zus van mijn vriend tegen die destijds op Zonhove werkte in de wasserij voor Samivos. Zij zochten een chauffeur voor het ophalen en terugbrengen van de was voor onder andere verzorgingshuizen. Daar heb ik 43 jaar gewerkt”, vertelt hij trots. Dertig jaar als chauffeur en dertien jaar op de planning.

Bij de geboorte bepaald
Bernadine heeft de huishoudschool doorlopen en is daarna gaan werken bij Jansen de Wit, ook wel ‘De Sok’ genoemd. Bijna elk meisje uit Schijndel ging daar werken. “Het werd min of meer al bij je geboorte bepaald dat je daar terecht zou komen”, vertelt Bernadine lachend. “Ik heb er toch elf jaar met plezier gewerkt, tot ons trouwen. Daarna heb ik nog tien jaar bij Vialle gewerkt en nog enkele jaren bij het kinderdagverblijf Piggelmee.

Een jaar verkering
Martien en Bernadine hebben elkaar in Schijndel ontmoet in de bar ‘The Crazy Horse’. Martien ging daar vanuit Son met een hele groep vrienden altijd op stap. “We hebben een jaar verkering gehad en zijn toen getrouwd. Waarom we zo snel al getrouwd zijn, weten we niet meer”, gaat het bruidspaar lachend verder. We zijn bij Martiens ouders boven gaan wonen, omdat we dan eerder voor een huis in aanmerking zouden komen.”

Vakantie
Vroeger gingen ze elk jaar met hun twee kinderen op vakantie naar Nieuwvliet. Bernadine: “We huurden daar dan een stacaravan. Toen de tijd aanbrak dat ze liever niet meer mee gingen, zijn we samen naar Turkije gegaan. Dat beviel ons zo goed dat we vijftien jaar elke vakantie weer naar Turkije zijn gegaan.” Dit jaar niet, vanwege de corona. Ze hebben een hotelletje in Nederland geboekt en zijn daar in de omgeving gaan fietsen. “Dat is ons ook heel goed bevallen. Nederland is heel mooi en de laatste jaren hebben we hier ook warme zomers.”

Hobby’s
Martien is een echte voetballiefhebber. Hij is al vanaf zijn elfde jaar lid van SBC. Jarenlang heeft hij gevoetbald en is enkele jaren trainer geweest. “We gaan nu nog steeds elke zondagmiddag samen naar het eerste elftal van SBC kijken en daarna nog een uurtje naar de kantine voor het ‘nabuurten’. Martien is nu vrijwilliger bij ‘De klusclub’ van SBC. “En ik ben een echte Ajax fan. Vroeger ging ik wel eens naar de Europacupwedstrijden kijken, maar tegenwoordig volg ik alles liever op TV.” Ook is Martien een fanatiek biljarter en houdt hij erg van tuinieren. Bernadine doet al jaren aan fitness en gaat graag een dagje winkelen met vriendinnen.

Vieren
“Op 28 augustus zijn we 50 jaar getrouwd en op 30 augustus hadden we een feestje met familie, vrienden en kennissen willen vieren. Dat kan helaas vanwege het coronavirus niet doorgaan. Nu hebben we het uitgesteld naar 10 januari, dat is tevens de verjaardag van Bernadine. We hopen dat het dan wel door kan gaan”, aldus het bruidspaar. “We gaan wel op onze trouwdag met onze kinderen en vier kleinkinderen gezellig uit eten. We willen het zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het is toch een bijzondere dag voor ons.”

Meer berichten