De Jeugdgemeenteraad van Son en Breugel
De Jeugdgemeenteraad van Son en Breugel Foto: Wil Feijen

Jeugdgemeenteraad weer compleet

Politiek

Son en Breugel -  Alweer voor het vijfde jaar wordt in de gemeente Son en Breugel gewerkt met een jeugdgemeenteraad. Afgelopen woensdag werden enkele nieuwe leden van deze raad geïnstalleerd.

Redacteur Adrie Neervoort

Met de installatie van een aantal nieuwe raadsleden is de jeugdgemeenteraad weer compleet en bestaat uit 14 jongeren van de basisscholen uit Son en Breugel. Tijdens de eerste vergadering, met als voorzitter burgemeester Hans Gaillard, stond de installatie van de nieuwe leden centraal. 

Werkgroepen
Na de installatie werden er werkgroepen gemaakt waarin de jeugdraadsleden werden ingedeeld. De begeleiders werden verdeeld over de werkgroepen, die zich gaan bezighouden met onderwerpen die volgens de jeugdraadsleden aandacht verdienen.

De leden van de jeugdgemeenteraad zijn gekozen in juni tijdens verkiezingen op alle basisscholen van Son en Breugel. De raad bestaat uit een leerling van groep 8 en een leerling van groep 7 van iedere basisschool, dus twee per school. De leden zitten twee jaar in de raad. Dit jaar zijn er zeven nieuwe raadsleden gekozen uit leerlingen van groep 7. 

De jeugdgemeenteraad vergadert ongeveer zes keer per jaar op donderdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. 

De jeugdgemeenteraad bestaat uit: Erik Beukers, Joline Bruggeman, Luc van Gerven, Epke Hessels, Iza van Zon, Luuk v.d. Akker, Sam Kranen, Juka de Bruin, Tijs Dijkstra, Dayen v.d. Veen, Robin Heemels, Arun van Egmond, Femke Perry, Faye van Hout.

De Jeugdgemeenteraad van Son en Breugel in vergadering