Akkerpad
Akkerpad Foto: MooiSonenBreugel

Alsnog woningen aan het Akkerpad in Breugel

Algemeen

Son en Breugel - De gemeente gaat haar medewerking verlenen aan het ontwikkelen van woningbouw aan het Akkerpad in Breugel. Daarvoor is een koop- en samenwerkingsovereenkomst ondertekend door de gemeente en de directie van Hendrik Coppelmans.

Redacteur: Adrie Neervoort

De bouwontwikkeling op deze locatie kent een lange voorgeschiedenis. Al vanaf 2005 waren er plannen voor nieuwbouw; deze liepen vast in 2008 door een uitspraak van de rechtbank. Die vernietigde het plan van de projectontwikkelaar en de gemeente Son en Breugel om er elf woningen te bouwen.

Inbreidingslocatie
Nu, in 2020, lijkt het eindelijk te gaan gebeuren. Er is nog geen plan, maar wel een idee om vier rijtjeswoningen en vier patiowoningen op de bewuste locatie te gaan bouwen. Daarbij zal het pand waarin de kapsalon is gevestigd gewoon blijven. Het gaat om een inbreidingslocatie, waarbij Hendrik Coppelmans als projectontwikkelaar een buurtconsultatie zal houden. Daarbij zal het idee van de genoemde woningen worden besproken met omwonenden. Met de uitkomsten van deze gesprekken zal er een definitief plan ontwikkeld worden, waarna er nog een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk is. De planning is dan om in 2021 te starten met de bouw van de woningen.