Logo mooisonenbreugel.nl
V.l.n.r. De vrijwilligers Monique, Erica en Annelies (Sandra ontbreekt op deze foto)   | Fotonummer: 598817
V.l.n.r. De vrijwilligers Monique, Erica en Annelies (Sandra ontbreekt op deze foto) (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

’t Winkeltje heropent met Open Huis

Son en Breugel - Met de gedachte ‘Geef je kleding een tweede kans’ heeft ’t Winkeltje aan de St. Genovevastraat 33 in Son en Breugel in december 2019 haar deuren geopend. Als vrijwilligster bij het vluchtelingenwerk ontving Annelies van Rooij regelmatig kleding ten behoeve van de statushouders. Op een gegeven moment kreeg zij zo veel dat ze de hulp inschakelde van Martin van de Bunt van de LEVGroep Son en Breugel. Een locatie aan de St. Genovevastraat werd snel gevonden, waarna de inrichting kon beginnen.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Na de officiële opening op 11 december wisten veel inwoners ’t Winkeltje te vinden. Door het succes werden de openingstijden al snel verruimd; van twee keer in de maand op woensdag, naar alle woensdagen. Behalve Annelies zijn ook vrijwilligsters Monique Kolen, Erica den Dreu en Sandra van de Bunt regelmatig in ’t Winkeltje te vinden om kleding te sorteren en tegen een kleine vergoeding te verkopen. Annelies: “De opbrengst van de kleding wordt besteed aan een goed doel dat met de jeugd in Son en Breugel te maken heeft. Hoe we dit precies gaan invullen dat weten we nog niet, maar het is in ieder geval de bedoeling dat het geld in Son en Breugel weer besteed wordt.”

Voorraad kleding uitgezocht
Nadat de vrijwilligers een aantal maanden hadden gedraaid, moesten zij helaas de deuren sluiten vanwege het coronavirus. De maanden dat er geen verkoop was, hebben de vrijwilligsters de tijd genomen om de voorraad kleding goed uit te zoeken. “We kregen zoveel kleding aangeboden, dat we kritisch hebben gekeken wat we onze klanten willen aanbieden. De kleding die wij niet geschikt vonden, hebben wij gedoneerd aan het Leger des Heils. Op deze manier komt het toch weer goed terecht.”

Nieuwe collectie
De dames zijn er klaar voor om binnenkort weer de deuren te openen. Monique vertelt: “Maar niet voordat we tijdens ons Open Huis op 5 september de nu aanwezige kleding voor hele kleine prijsjes in de uitverkoop aanbieden. We proberen op deze manier een deel van onze voorraad te verkopen om weer plaats te maken voor een nieuwe collectie ‘tweede-kans-kleding’. Klanten kunnen bij ons terecht voor babykleding zoals rompertjes, sokjes, pakjes en broekjes. Daarnaast t-shirts en truitjes in kleinere kindermaten voor zowel jongens als meisjes. Verder verkopen we kleding voor de schoolgaande jeugd én dames- en herenkleding.”

Openingstijden
Het Open Huis wordt gehouden op zaterdag 5 september van 10.00 – 12.00 uur, waarna ’t Winkeltje wekelijks op woensdag opengaat, ook van 10.00 – 12.00 uur. Tijdens de openingstijden gelden bij ’t Winkeltje alle RIVM-maatregelen omtrent het coronavirus.

Meer berichten