Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: ©pixabay.com

Lezerspodium: Hoge prijs bouwvergunning

Algemeen

Son en Breugel - Ik heb me al een tijdje suf gepiekerd hoe B&W en gemeenteraad het gat, dat het drama Dorpshuis in de begroting dreigt te slaan, gaat oplossen. Nu pas zie ik dat men al aardig op weg is.

Vergelijkt u even de prijzen voor bouwvergunningen in de volgende gemeenten voor 2020 (bron: Vereniging Eigen Huis):

Wassenaar 8910 euro, Son en Breugel 8595 euro, Eindhoven 6695 euro, Geldrop 5060 euro, Nuenen 4888 euro, Best 6290 euro, Waalre 7193 euro, Veldhoven 2935 euro.

Zoals u ziet valt Son en Breugel in de klasse ‘Wassenaar’ en is tevens de duurste gemeente van Noord-Brabant. Het mag hier kennelijk wat kosten. Hoe ooit jongelui in zo’n prijsopdrijvende gemeente nog ooit aan een betaalbare woning zouden kunnen komen mag Joost weten.

En dan ook nog stug doorgaan met een wazig ‘Dorpshuis’ wat 9 miljoen inmiddels zou kosten, tja nu al 50% hoger dan geraamd en met een open end exploitatierekening... Wie zit daar op te wachten? Het einde is kennelijk wel volkomen zoek.

Word svp eens wakker, wijs en een beetje sociaal, of is dat te veel gevraagd in deze neoliberale negorij? Liever ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

W. Zwetsloot
Son