Afbeelding
Foto:

Lezerspodium: En wat nu, wethouder Boersma??

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - De kogel is door de kerk, het Dorpshuis wordt gebouwd, maar wel voor € 9 miljoen euro. In principe ben ik tevreden, het Dorpshuis komt er. Ons cultureel Erfgoed wordt gered, maar voor welke prijs?

Boersma slingert een en ander de raad in met een aantal vage uitspraken en als makke lammetjes wordt het voorstel aangenomen. Zelfs Van Dam van de ‘linkse kerk’ heeft nergens moeite mee, misschien omdat hij die dag 40 werd, kadootje van deze kerk aan de kerk.

Boersma hield nergens rekening mee, je zou toch denken zo’n CDA-wethouder heeft toch begrip voor het lokale sentiment, ook hij ziet dat er 1000 mensen een petitie hebben getekend voor nadere uitleg en een ‘hold-situatie’. Niet belangrijk, je verbaast je dat dit een wethouder is van het CDA (Christelijk Democratisch Appel). Ik zie daar echter weinig van terug.

Jan, kom nou eens uit dat feodale bestuurstorentje, daal af naar je discipelen. Met genoegen heb ik het betoog van Kees Vortman en Helga Helders gezien. Maar ja, dat is oppositie, dus niet ‘belangrijk’.

Suggestie: Wij als simpele burgers van dit mooie dorp moeten straks weer meer gaan betalen voor de ‘Droom’ van Jan. We hebben 17 raadsleden, allemaal intelligente mensen die best willen meedenken en meepraten over een echte goede oplossing. Het meest mooie zou zijn als er 6 miljoen euro uit de berekeningen zou rollen, want er is een reservering van 7. Ga nou eens zakelijk met de architecten om de tafel zitten.

Het Bedrijf Son en Breugel heeft 6 miljoen over voor dit concept met een eventuele maximale uitloop naar 7 miljoen. Raad en Beleidsambtenaren, ga eens met elkaar in conclaaf (past bij de wethouder). Succes, ik laat me verrassen.

Jacques Francken
Son en Breugel