Diana (l) en Eline (r)
Diana (l) en Eline (r) Foto: MooiSonenBreugel

Archipel Thuis zoekt nieuwe collega’s

Algemeen Zorg

Son en Breugel - Diana de Pon en Eline Voss, beiden werkzaam bij Archipel Thuis, verlenen zorg bij cliënten thuis in Son en Breugel. Die zorg wordt nauwkeurig en persoonlijk afgestemd, waardoor er veel persoonlijk contact is. Diana (56) werkt inmiddels 13 jaar, waarvan 6 jaar als wijkverpleegkundige, bij Archipel Thuis, de 24-jarige Eline is sinds tweeëneenhalf jaar wijkverpleegkundige en collega van Diana. Hiervoor heeft ze naast haar opleiding twee jaar als weekendhulp meegewerkt.

Redacteur: Emmy Grit

Diana: “We werken met elkaar in een hecht team waar de zorg voor de cliënten bovenaan staat. Het is erg dankbaar werk en ik krijg er energie van als ik de cliënten de zorg kan geven die ze nodig hebben.” Eline knikt bevestigend en voegt er nog aan toe: “We zoeken met ons team naar de best mogelijke zorg voor onze cliënten. In Son en Breugel zijn er korte lijntjes met de huisartsen en andere disciplines, wat ervoor zorgt dat de samenwerking goed is. Dit werkt erg positief.”

Coronaperiode
De laatste maanden hebben Eline, Diana en hun collega’s een heftige tijd meegemaakt, nadat het coronavirus zijn intrede in Nederland had gedaan. Diana: “Archipel Thuis kon niet voldoen aan alle zorgvraag, waardoor we moesten afschalen met de zorg. Dat was niet makkelijk voor ons, want we willen tenslotte iedereen de zorg geven die ze nodig hebben. We moesten keuzes maken doordat zowel personeel als cliënten ziek werden.” Eline vervolgt: “Er waren cliënten die aangaven dat zij bang waren om besmet te raken, waardoor wij niet de zorg konden geven die nodig was. In overleg met de cliënt hebben wij gekeken naar de beste oplossing. Vaak was de hulp van familie al voldoende, in andere situaties werden andere oplossingen gezocht, altijd in goed overleg met en naar de wens van de cliënt.” Telefonisch was er wel regelmatig contact tussen het team van Archipel Thuis en de cliënten.

Handen tekort

Zowel Diana als Eline zijn blij dat de zorg weer is opgeschaald en dat iedereen de zorg krijgt die nodig is, maar daar zit ook meteen het probleem. “We komen handen tekort en daarom zijn we op zoek naar collega’s die ons team komen versterken”, laten beide wijkverpleegkundigen weten. “Het is afwisselend werk wat we doen, van het verzorgen van een wond tot persoonlijke verzorging en het verzorgen van een stoma tot terminale zorg.”