Optreden van John Belton in het Atrium van Berkenstaete
Optreden van John Belton in het Atrium van Berkenstaete Foto: Ingezonden

Sfeervol optreden zanger/entertainer John Belton in Berkenstaete

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Er was weer een voorzichtig samenzijn in het grote Atrium van Berkenstaete, mogelijk gemaakt door de Vrienden van Berkenstaete in samenwerking met Team Dagbesteding. John Belton, tot 1999 zanger/drummer van de vermaarde John Belton-band, zorgde woensdagavond 2 september dat er weer wat muziek in zat, na de vele maanden van uitstel en gedwongen voorzichtigheid.

Muziek verbroedert en maakt vrolijk, zo bleek uit het feit dat vele bewoners waren aangeschoven om diverse bekende hits/evergreens, en vanuit allerlei windstreken, voorbij te horen komen. Een deel van de bewoners volgde het optreden op gepaste afstand vanaf de galerijen.

Een bijeenkomst vol muzikale herinnering en goede emotie! Van ‘Junge komm bald wieder’, naar ‘Quando, Quando’, en ‘Griechischer Wein’ van Udo Jürgens. Bij het nummer ‘Amor, Amor’, ging John zelfs op de knietjes voor een van de bewoonsters.

Ook een aantal Elvis Presley-hits ontbrak niet; wat te denken van Let’s rock’. Met het ‘Brabantse volkslied’ van Guus Meeuwis deed een groot deel van het publiek mee, evenals een van de hits van Frans Bauer.

John sloot zijn geslaagde optreden af met een passend ‘I did it my way’ van Frank Sinatra. Hij deed het inderdaad op zijn manier: sfeervol, met een prachtige stem en een passend repertoire.

Optreden van John Belton in het Atrium van Berkenstaete
Optreden van John Belton in het Atrium van Berkenstaete