Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 0455ef

Foto:

Lezerspodium: Dorpshuis? Fophuis!

Son en Breugel - U wordt voor de gek gehouden, zoveel is mij duidelijk over het nieuwe dorpshuis. CDA, DorpsVISIE en PvdA hebben de verkiezingen gewonnen, maar wel met wat eisen van hun kiezers, waaronder: een Dorpshuis in de kerk. Belangrijke huurders haken af en zelf fervente voorstanders zijn felle tegenstanders geworden.

Toch gaan we door. Een verkiezingsbelofte mag immers wat kosten! Weet u nog de slogan van DorpsVISIE: “Wat zou u doen met €2 mln?” Nu staat de teller op €9 mln. Geld dat we niet hebben. Geld dat we beter kunnen besteden in deze crisis. Geld dat u mag opbrengen via verhogingen van de OZB. Jaar op jaar.

Deze krant kon er maar niet over uit hoe mooi de plannen waren en dat de voorstemmers zo onbegrepen zijn. Maar een simpele zoektocht op internet laat zien wat enkele andere gemeenten in Nederland hebben betaald voor vergelijkbare of grotere dorpshuizen:
• Dorpshuis Maasbommel: €1.6 mln (2020)
• Dorpshuis én sporthal Diever: € 2 mln (2018)
• Dorpshuis én sporthal Voorthuizen: €5.2 mln (2020)

Dan kan het niet anders dan dat wij gouden kranen en marmeren vloeren krijgen in een pand dat niet gebruikt gaat worden en het dorp wil niet. Blijkbaar verdienen wij dat als dorp.

Arno Flapper
Son en Breugel

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>