Logo mooisonenbreugel.nl
<p>Artist Impression Dorpshuis (foto ter illustratie)</p>   | Fotonummer: b82c14

Artist Impression Dorpshuis (foto ter illustratie)

(

Foto:INBO

)

Lezerspodium: Niet betrokken maar wel dokken!

Son en Breugel - In oktober vorig jaar zijn alle bewoners uitgenodigd in het Vestzak om mede te bepalen wat de invulling van het Dorpshuis zou mogen gaan worden. Er werd gezegd dat onze stem van grote invloed zou zijn op de definitieve keuze van een Dorpshuis.

Er waren veel betrokken inwoners aanwezig bij de mooie presentaties en ik voelde mij serieus genomen door de Gemeente. Ik heb gezien waar de voorkeursstemmen naar uit ging, het aantal stemmen loog daar niet om. Ik ben verbaasd en boos dat er besloten is dat er een Dorpshuis komt ver over de begrote kaders. En ver van de voorkeursstemmen. Zelfs niet een pas op de plaats plan is geaccepteerd, voorgesteld door Bert Jan Leermakers. Er komt een Dorpshuis waar over de inhoud en de begroting in de verste verte niet over gestemd is!

Als inwoner heb ik tegen het nieuwe te dure Dorpshuis geprotesteerd, maar word nu NIET meer serieus genomen. De presentatie voelt als een schijnvertoning. De gemeenteraad roept steeds dat burgerparticipatie hoog in het vaandel staat. Waarom is ons als inwoners niks gevraagd? Wie gaat het begrotingstekort van ruim 1 miljoen euro betalen? En wat moeten we daarvoor inleveren, geld? Of wordt er niet meer geïnvesteerd in andere mooie initiatieven? Er is hierin zoveel onzeker en onduidelijk.

In de laatste raadsvergadering ging het over een lijstje met mogelijke besparingen om het begrotingstekort aan te vullen. Ik denk dat jullie geen idee hebben wat hiermee teweeg is gebracht. Hopelijk wordt de beslissing nog teruggedraaid en komt er een pas op de plaats.

Raadsleden, denk aan samenwerking. U zit op uw zetel niet alleen DOOR maar VÓÓR de inwoners!

Aniek van der Putte
Son en Breugel

Meer berichten
 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=mooisonenbreugel.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=569&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;