Zal dit beeld aankomend jaar ook te zien zijn langs de kade tijdens de intocht?
Zal dit beeld aankomend jaar ook te zien zijn langs de kade tijdens de intocht? Foto:Wil Feijen

Hoe organiseer je een evenement in deze periode?

Algemeen TIPSonenBreugel

Son en Breugel - De organisatiecomités van de Sinterklaasintocht, maar ook carnavalsverenigingen in Nederland, buigen zich de laatste weken over het wel of niet door laten gaan van hun activiteiten. Hoe kan de Sinterklaasintocht op een veilige manier gehouden worden? Wat kan wel en wat is niet meer mogelijk tijdens carnaval? Maar ook het houden van een festival: kan dit nu wel of niet georganiseerd worden? En hoe denk jij dat dit ingevuld kan worden? Heb jij een mening hierover? Praat en denk mee met het burgerpanel TIPSonenBreugel.

Redacteur: Emmy Grit

TIPMooiSonenBreugel is in maart 2017 gestart en is een raadgevend burgerpanel in de gemeente Son en Breugel. Alle inwoners van 16 jaar en ouder kunnen hieraan deelnemen. Het burgerpanel is een onderdeel van DeMooiSonenBreugelKrant en het onafhankelijke onderzoeksbureau TOPonderzoek uit Horst. Alle raadplegingen worden uitgevoerd door TOPonderzoek dat is aangesloten bij de Markt Onderzoek Associatie (MOA). Op dit moment zijn er 69 TIP-panels in Nederland. Sinds een aantal maanden zijn alle TIP-panels veranderd van naam: TIP met aansluitend de plaatsnaam.

Raadgevende vragen
Via TIPSonenBreugel doe je niet mee aan opiniepeilingen, maar geef je via raadgevende vragen antwoord. Geen vragen die alleen met ja of nee beantwoord kunnen worden, maar die een onderbouwing moeten hebben. TIPSonenBreugel praat samen mét de inwoners in plaats van óver de inwoners. Via e-mail ontvangen de panelleden een vragenlijst met ongeveer tien korte vragen. Door een eenvoudige en snelle manier van antwoorden laat je horen wat er volgens jou allemaal speelt. De resultaten van een raadpleging lees je binnen een paar weken terug in deze krant.

Nieuwe vragenlijst
Vrijdag 18 september wordt de nieuwe vragenlijst over het organiseren van evenementen naar de burgerpanelleden verstuurd. Hoe denk jij dat een evenement in deze tijd georganiseerd kan worden? Hoe denk jij over een drive-inbioscoop? Zou dat iets kunnen zijn voor Son en Breugel? Maar ook: hoe kan op een veilige manier de Sinterklaasintocht georganiseerd worden. Heb jij hier een mening over? Laat het weten via het burgerpanel!

Aanmelden
Laat je graag (anoniem) weten hoe je denkt over lokale, actuele onderwerpen? Grijp dan nu jouw kans. Denk en praat periodiek mee over onderwerpen die spelen in Son en Breugel en schrijf je gratis en anoniem in voor TIPSonenBreugel. Klik hier om je aan te melden Meld je je voor 15 september aan, dan ontvang je de vragenlijst met dit onderwerp. Meld je je later aan, dan ontvang je de vragenlijst als de herinnering verstuurd wordt. Vanaf 16 jaar kun je deelnemen aan dit burgerpanel. Deelname is gratis en volledig anoniem, je naam hoef je dus niet op te geven en het e-mailadres is alleen bekend bij TOPonderzoek.

Iedere mening telt, ook die van jou!

De optocht is één van de vaste onderdelen van carnaval. Is dat komend jaar ook een vertrouwd beeld?
Afbeelding
Ingezonden 5 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 15 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 19 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 20 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 21 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 22 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel