Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: bc275a
Foto: Erwin Steijaert

Heen en weer cross MC SON

Son en Breugel - De jaarlijkse Heen en Weer cross werd zaterdag 12 september voor de twaalfde keer gehouden. Het weer was heerlijk en de sfeer goed. Het was de eerste clubtraining van het corona-seizoen, iedereen was bloed fanatiek.

Bij de Heen en Weer cross wordt er jaarlijks gestreden om de Hans Teunisse Bokaal (wisseltroffee). Hans was 51 jaar geleden een van de oprichters van MC Son en is 30 jaar voorzitter geweest van de club. Door zijn herseninfarct is hij al ruim een jaar niet meer op het circuit geweest, maar met behulp van zoon Rob, diens vrouw Inge en kleinzoon Luc kon hij zaterdag ouderwets genieten van een gezellige crossmiddag met veel plezier en strijd. Luc mocht samen met opa de Bokalen aan het winnende team overhandigen.

Twaalf teams van twee rijders streden tweemaal een uur met elkaar om de meeste ronden. De start was een Le Mans-start. Dat wil zeggen dat 12 rijders de motors vasthouden van hun teammaat, die dan na het startschot allemaal tegelijk naar hun eigen motor moeten rennen en dan pas van start kunnen gaan. Een mooi gezicht al die mannen en ook twee vrouwen, compleet in crosstenue, rennend naar hun motor. Het eerste uur reden ze het circuit linksom en het tweede uur moesten de rijders rechtsom het circuit rijden, wat erg lastig is aangezien de bochten en springschansen dan helemaal anders zijn. Het werd een hele mooie strijd en voor de drie teams waren er, buiten de Hans Teunisse Bokaal, ook nog mooie prijzen beschikbaar gesteld door Jan Heusschen Motors uit Gemert.

De drie winnende teams van dit jaar zijn:
1. Team Henry Witlox en Ryan Witlox verreden samen 84 ronden
2. Team Leon Oerlemans en Ron Bekkers verreden samen 79 ronden
3. Team Bas van Kaathoven en Ad Raaijmakers verreden samen 77 ronden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>