Logo mooisonenbreugel.nl
<p>Saskia samen met zoon op het supboard in de Dommel</p>   | Fotonummer: 75b083

Saskia samen met zoon op het supboard in de Dommel

(

Foto: Wil Feijen

)

Help Son en Breugel schoner maken op World Clean Up Day

Son en Breugel - Overal ter wereld, en dus ook in Son en Breugel, worden op zaterdag 19 september verschillende opruimacties gehouden om zwerfafval te verwijderen. Het is de bedoeling dat inwoners zwerfafval opruimen in de wijken en rondom de Dommel. In Son en Breugel gaat onder anderen dorpsgenoot Saskia Janssen meehelpen tijdens deze actie. Zij gaat met een supboard over de Dommel om zwerfafval op te ruimen.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Saskia: “Afgelopen zomer ben ik regelmatig met mijn supboard op de Dommel geweest en heb genoten van de natuur. Waar ik mij wel aan stoorde, was het zwerfafval langs de kant. Ik hoorde van deze actie en heb mij meteen aangemeld via de website van World Clean Up Day en heb de melding doorgegeven aan de gemeente.” Klik hier om mee te doen met de actie van Saskia

Op de Dommel
Komende zaterdag is Saskia, samen met haar man en zoon, om 14.00 uur met haar supboard bij de opstapplaats aan de Dommel bij de brug aan de Planetenlaan. Mocht je ook met een kano of supboard mee willen varen, dan kun je je aansluiten bij Saskia. “Het is wel verstandig om je eerst aan te melden bij de gemeente, zodat zij inzicht hebben hoeveel inwoners er met deze actie meedoen”, laat Saskia weten. “Na de voorbereiding aan de kant van het water gaan we stroomopwaarts richting het dorp en het is de bedoeling dat we zoveel mogelijk zwerfafval opruimen.”

Aanmelden
Wil je ook zwerfafval opruimen? Meld je dan aan via duurzaam@sonenbreugel.nl. Geef je naam, telefoonnummer en het aantal deelnemers door. Op basis van de aanmeldingen zorgt de gemeente ervoor dat grijpers, hesjes en zakken aanwezig zijn. Aanmelden kan tot en met donderdag 17 september 12.00 uur. Op vrijdag 18 september tussen 9.00 en 12.00 uur kunnen deelnemers de spullen ophalen bij de gemeentewerf (Rooijseweg 1) en wordt er een verzamelplek afgesproken.

Zaterdag 19 september start iedereen zelfstandig de opruimactie. De volle zakken brengt u aan het einde van de dag naar de verzamelplek, waar de gemeente ze ophaalt. Maandag 21 september tussen 9.00 en 12.00 uur brengt u alle geleende spullen weer terug naar de gemeentewerf. Voor meer informatie of vragen over de opruimactie kunt u bellen naar Makbule Koyuncu-Bedir, medewerker Duurzaamheid van de gemeente Son en Breugel. Het telefoonnummer is: 06-40357966. Of stuur een e-mail naar duurzaam@sonenbreugel.nl.

RIVM-maatregelen
De gemeente verzoekt inwoners om alléén of met het eigen huishouden mee te doen; dit in verband met de RIVM-richtlijnen, die ook tijdens deze opruimactie gelden. Heb je koorts of verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn of hoesten, blijf dan thuis. Was je handen met water en zeep en droog je handen goed af. Schud geen handen en houd 1,5 meter afstand van elkaar.

Meer berichten
 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=mooisonenbreugel.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=569&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;