Afgevaardigden van Lopergroep De Springbokken en Wandelgroep De Wandelende tak schrijven zich in voor Samenloop Son en Breugel 2021
Afgevaardigden van Lopergroep De Springbokken en Wandelgroep De Wandelende tak schrijven zich in voor Samenloop Son en Breugel 2021 Foto: Wil Feijen

Inschrijving Samenloop Son en Breugel van start

Algemeen Samenloop Son en Breugel

Son en Breugel - De officiële inschrijving voor de Samenloop Son en Breugel begon zondag 13 september online én live bij de vijver aan de Europalaan. Met een druk op de knop schoot een confettikanon zilveren slingers de lucht in en werd het officiële startschot gegeven van de inschrijving voor de tweede editie van de Samenloop Son en Breugel. Op 5 en 6 juni 2021 vindt deze editie rondom de vijver aan de Europalaan in Son en Breugel plaats.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Met de aftrap werd ook de nieuwe huisstijl, waaronder het nieuwe logo en de nieuwe naam ‘Samenloop Son en Breugel’, bekendgemaakt. Op de spandoeken die langs de kant hingen en de hesjes die werden gedragen door de vele vrijwilligers was het nieuwe logo al zichtbaar. Wilma Vogels, verantwoordelijk voor de communicatie, legt uit: “Niet alleen in beeld maar ook in tekst wordt de huisstijl aangepast. Zo wordt de hoofdletter L in SamenLoop losgelaten en de naam veranderd van ‘SamenLoop voor Hoop’ naar ‘KWF Samenloop’. De korte variant wordt Samenloop, aangevuld met Son en Breugel.”

Studio
Drie kwartier voor de officiële aftrap bij de vijver verwelkomde Marleen Spooren in de studio die speciaal was ingericht voor Samenloop Son en Breugel een aantal gasten, onder wie voorzitter Patrick Wijns: “De Samenloop is een 24-uursloop om geld op te halen voor het KWF. In 2016 was het een fantastisch evenement waarbij de saamhorigheid zichtbaar was tussen deelnemers en eregasten.” Het maakt Patrick trots dat hij, samen met een groot team van vrijwilligers, de tweede editie mag organiseren.

Ceremonies
Met een compilatie van beelden werd daarna naar de vorige editie teruggeblikt, waarna vice-voorzitter Robbert Keepers in de studio de drie belangrijke ceremonies aanhaalde. Robbert: “De openingsceremonie bestaat uit een speech, waarna alle deelnemers samen met alle eregasten, die kanker hebben of hebben gehad, de eerste ronde lopen. De tweede ceremonie bestaat uit de kaarsenceremonie en aan het einde van de 24-uursloop vindt de slotceremonie plaats waar opnieuw alle deelnemers en alle eregasten aan deelnemen. Natuurlijk wordt dan ook de cheque gepresenteerd van de opbrengst van deze actie.”

Lymfeklierkanker
In de studio was ook de 22-jarige Lisa Brandt te gast. De Son en Breugelse kunstschaatsster kreeg op 15-jarige leeftijd de diagnose lymfeklierkanker. Lisa: “Dat zette mijn leven op zijn kop. Ik moest naar Amsterdam voor chemotherapie en moest lange tijd in het ziekenhuis blijven. Ik ben altijd positief gebleven, omdat opgeven geen optie was.” Na een tegenvallende uitslag moest ze een nog zwaardere chemotherapie volgen. Die sloeg wel aan en in maart van dat jaar werd Lisa kankervrij verklaard.

Revalideren
Lisa is nog steeds bezig met revalideren en opbouwen van haar spieren. Lisa: “Ik ben nog steeds niet de oude, ben nog vermoeid en mijn energie laat ook soms te wensen over.” Ze heeft het kunstschaatsen weer opgepakt en heeft nog mooie resultaten geboekt: kampioen geworden en deelgenomen aan twee WK’s. Ook heeft ze het VWO-diploma behaald en ze zit nu in het derde jaar van de opleiding Geneeskunde.

Overschakelen
Na het interview met Lisa schakelde Marleen over naar Pieter Paul Laurey, lid van de commissie Teamwerving, die bij de vijver stond. Hier stonden tevens afgevaardigden van teams die zich kwamen inschrijven voor de tweede editie. Irma Verest van het team ‘De Springbokken - De Wandelende takken’ heeft zich met een team van tien personen ingeschreven, maar de uiteindelijke groep bestaat uit meer dan tien personen. Irma: “Wij hebben ons als vereniging ingeschreven omdat het een mooi evenement is, waarbij saamhorigheid hoogtij viert. Veel mensen hebben familieleden, vrienden of bekenden die kanker hebben, of hebben gehad of zelfs hieraan zijn overleden. Door deel te nemen sta je hierbij stil.” De vereniging is van plan om speculaas te verkopen om geld op te halen voor het KWF Kankerfonds. “We zijn nog aan het brainstormen hoe we nog meer acties kunnen uitzetten om zoveel mogelijk geld op te halen”, zegt Irma.

Mascotte Sam
Voordat het officiële startschot werd gegeven, kwam mascotte ‘Sam’ naar het plein bij de vijver. Sam is het symbool van Samenloop Son en Breugel. Terwijl Sam met een aantal mensen op de foto ging, klonk er muziek uit de speakers en ‘dansten’ de deuren van de Tesla die op het plein stond. De rookmachine maakte het plaatje compleet. Hierna volgde de druk op de ‘confettiknop’, waarna de inschrijving officieel was geopend. Pieter Foolen en zijn team van Foolen Audio en Light stonden garant voor de live-verbinding in de studio en het licht en geluid bij de vijver.

Zeventien teams
Op de eerste inschrijfdag hebben zeventien teams zich ingeschreven met een totaal van negentig deelnemers. Wilma Vogels: “Van een aantal teams heeft alleen de teamcaptain zich ingeschreven, dus we verwachten dat het deelnemersaantal snel zal groeien. Tevens hebben zich twee eregasten ingeschreven en ook een paar vrijwilligers.” Klik hier om je in te schrijven.

Kijk hier voor alle foto’s

Afbeelding