Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: a08f44
Foto: Ingezonden

Rijst voor armen en gehandicapten op West-Timor

Son en Breugel / Regio - Voorzitter Jos van der Heijden van stichting Harapan was in september 2019 op West-Timor. Samen met rehabilitatiecentrum Hidup Baru vrijwilliger Nico Eijkmans bracht hij toen bij een aantal arme / gehandicapte mensen zakken rijst en fruit. Dit was het begin van de rijstactie: een pak voor een zak.

Vanwege het coronavirus kon de geplande actie in de Plus supermarkten in Best in maart niet doorgaan. De voorraad pakken rijst werd geschonken aan de Voedselbank. Dankzij een aantal donaties kon stichting Harapan met de rijstactie doorgaan. Begin april zou Nico Eijkmans opnieuw naar West-Timor vertrekken om zich daar weer 3 maanden in te zetten voor het centrum Hidup Baru en voor de vele armen en gehandicapten op dit eiland. Vanwege corona mocht hij niet gaan.

Op afstand regelt Nico met de zusters van het centrum in Atambua allerlei zaken waaronder het bezorgen van de zakken rijst. Als gevolg van het coronavirus is de hulp nu extra hard nodig. Onlangs werden daarom weer zakken rijst beschikbaar gesteld. Die moeten nu vanwege corona voor zover mogelijk worden opgehaald op het centrum Hidup Baru. Als dat niet mogelijk is, nemen de zusters de rijst mee tijdens hun veldwerk in de diverse kampongs.

Uw steun blijft welkom. Een zak rijst van 20 kg kost ongeveer 15 euro. Uw donatie is welkom op NL29 RABO 0177 0622 66 ter name van Harapan, onder vermelding van ‘Rijstactie’.

Meer berichten