Afbeelding
Foto: Ingezonden

Stichting Taxus Taxi zamelt 3.727 chemotherapieën in

Algemeen Algemeen

Son en Breugel / Landelijk - Stichting Taxus Taxi heeft in samenwerking met vele taxusdonateurs, Den Ouden Groep en uitgiftepunten Intratuin, Welkoop en Boerenbond een totale hoeveelheid van 410.000 kilo taxussnoeisel ingezameld in ‘strijd tegen kanker’! De hele zomer is stichting Taxus Taxi actief geweest in Noord-Brabant, Gelderland en Noord-Limburg om taxussnoeisel in te zamelen. Met deze inzameling is een grote hoeveelheid basisgrondstof voor kanker remmende medicijnen gerealiseerd. In de gemeente Son en Breugel is 1.969 kilo opgehaald; 164 kruiwagens goed voor 18 chemo’s.

Het was nog even heel spannend of de doelstelling van 425.000 kilo taxussnoeisel dit jaar behaald zou worden. Aan het enthousiasme heeft het niet gelegen! De droogte, tijdens de start van het seizoen, heeft ervoor gezorgd dat de groei van de taxushaag achterbleef. Hoewel een groot deel van alle donateurs ook dit jaar weer heeft deelgenomen was de opbrengt per adres minder. Desalniettemin is de stichting ontzettend trots op het resultaat! Elk jaar wordt weer heel nauwkeurig bepaald in welk gebied de stichting de ophaalservice kan aanbieden, om zo dicht mogelijk bij de gestelde doelstelling te komen. Vanwege de weersomstandigheden blijft het lastig om exact te bepalen hoe groot dat precies moet zijn.

Stichting Taxus Taxi zet haar werk voort en rijdt ook volgend jaar weer door de straten om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Enkele maanden in het jaar is de basisgrondstof voor kanker remmende medicijnen aanwezig in de taxusnaaldjes. De exacte start,- en einddatum voor 2021 is dan ook nog niet bekend.

Meer informatie over Stichting Taxus Taxi is te vinden via www.taxustaxi.nl. 

Afbeelding
Ingezonden 7 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 17 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 21 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 22 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 23 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen gisteren Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel