Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 378ada
Foto:
Jeugd

Jongeren houden activiteitendag voor jongeren

Son en Breugel - We Are In Charge is een landelijk project en is bedoeld om jongeren maatschappelijk betrokken te krijgen. Samen met een coach gaan de jongeren hun talenten ontdekken en gebruiken om een activiteit te organiseren voor een ander. Meike Hellings (18) woont in Son en Breugel en begeleidt samen met jongerenwerker bij LEVgroep Ali Al Zubaidi, negen jongeren.

Meike: “Het is leuk om samen met jongeren hun leerdoelen en talenten te ontdekken die ze kunnen gebruiken om maatschappelijk betrokken te zijn, vooral als je gedurende een aantal weken een positieve ontwikkeling ziet bij de jongeren is dat mooi om te zien.”

De negen jongeren zijn allen bekend met het jongerencentrum Chill Out. ‘’Hier heb ik aan veel activiteiten en bijeenkomsten meegedaan. Het heeft mij ook veel geholpen om met een goed en veilig gevoel mijn eerste jaren van de middelbare school te overleven. Ik kon het hier ook altijd hebben over allerlei dingen waar ik tegen aan liep. Daarom vonden wij het ook leuk om een activiteit hier in het jongerencentrum te organiseren om ook andere jongeren uit het dorp die jongerencentrum Chill Out niet kennen of nooit geweest zijn de positieve waarde ervan te laten zien’,’ aldus een van de jongeren.

Zo is het idee ontstaan om een activiteitendag te organiseren op het jongerencentrum Chill Out. De activiteit gaat plaatsvinden op zondag 27 september. Er worden twee workshops gegeven; graffiti en freerun. De dag wordt voor alle deelnemers afgesloten met een gezellige BBQ. Het is voor kinderen van 9 tot en met 17 jaar oud. De activiteit start om 15.00 uur en eindigt om 19.00 uur. Wil je je inschrijven? Meld je dan aan via aanmeldenchillout@gmail.com. Wees er snel bij, want er is maar beperkt aantal plekken.

Meer berichten