Logo mooisonenbreugel.nl
<p>V.l.n.r.: De initiatiefneemsters Danielle (l), Karin (m) en Emmy (r)</p>   | Fotonummer: cfb30f

V.l.n.r.: De initiatiefneemsters Danielle (l), Karin (m) en Emmy (r)

(Foto: Wil Feijen)
Evenement

Drie dorpsgenoten zetten nieuw initiatief op de kaart

Son en Breugel - In het digitale tijdperk is het online daten via dating-apps niet meer weg te denken. Menig vrijgezel heeft de afgelopen tijd wel eens een foto naar links of naar rechts ‘geswiped’. Als je een beetje geluk hebt, wordt jouw foto naar de goede kant geschoven, waardoor een match ontstaat. Als kers op de taart wordt een eerste ontmoeting afgesproken. Maar wat als er geen match is? Daar hebben drie enthousiaste dorpsgenoten een oplossing voor gevonden: weer live daten waar geen app aan te pas komt.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Danielle van de Meulenhof, Emmy van Gestel en Karin Lommelaars zijn de initiatiefnemers van de Date Night, die op vrijdag 9 oktober voor het eerst gehouden wordt in Café-Restaurant De Zwaan in Son en Breugel. Danielle vertelt over het idee: “Karin en ik hadden het er al drie à vier jaar over; het begon meer als een grap, en dan eindigde het weer op de achtergrond.” De drie organisatoren zaten zelf ook regelmatig op dating-apps, maar als je serieus op zoek bent, is dat toch niet altijd de uitkomst.

Enthousiast
“Een paar weken geleden hadden we het weer over dit idee in het bijzijn van Bert Jan Leermakers van De Zwaan. Hij was meteen enthousiast en steunde onze ideeën”, aldus Danielle. Inmiddels heeft de organisatie een Facebookpagina gemaakt en een Instagram-account, waar al veel positieve reacties op zijn binnengekomen. “We merken dat er behoefte aan is. Er zijn al veel vrijgezellen uit Son en Breugel en omgeving die zich hebben aangemeld.”

Indeling
De vrijgezellen worden tijdens de avond in verschillende leeftijdsgroepen gezet en worden voor de eerste ronde door de organisatie ingedeeld. Iedere vrijgezel krijgt een date-nummer en aan het einde van het gesprek vullen beiden een matchkaart in met ‘ja’ of ‘nee’, zodat de organisatie precies weet wie een match heeft. Na tien minuten staan de mannelijke vrijgezellen op en schuiven een tafel door, waar ze een andere vrouwelijke vrijgezel ontmoeten. “Om het ijs te breken, kunnen ze gebruik maken van de ‘kletspot’ die op iedere tafel klaarstaat”, legt Danielle in vogelvlucht de bedoeling van de Date Night uit. De hangtafels en hoge stoelen staan in een coronaproef-opstelling in drie zalen, waar de verlichting de juiste sfeer geeft. Danielle benadrukt dat alle maatregelen omtrent het coronavirus in acht worden genomen. Bij binnenkomst dient een formulier ingevuld te worden met de gegevens voor eventueel bron- en contactonderzoek.

Matches
Het unieke evenement kent iedere maand een ander thema. Danielle: “De eerste keer is bewust gekozen voor ‘Be Yourself’. Gewoon jezelf zijn en een leuke avond hebben waar de Brabantse gezelligheid hoogtij viert.” De Date Night wordt afgesloten met live-muziek, een hapje en een drankje, waarbij de enveloppen aan de vrijgezellen die een match hebben worden uitgereikt. Tijdens de borrel kunnen zij elkaar beter leren kennen. Vrijgezellen die nog niet met iedereen hebben kennisgemaakt, kunnen dit ook nog doen tijdens de borrel.

Geluk vinden
“Het zou mooi zijn als deze eerste avond enkele deelnemers een match hebben en dat zij na deze kennismaking nog veel dates zullen krijgen. Voor degenen die geen geluk hebben gevonden op deze eerste avond, geen nood! Zij zijn de tweede editie weer van harte welkom.”

Vrijgezellen vanaf 21 jaar kunnen zich aanmelden bij De Zwaan of klik hier om je aan te melden.

Meer berichten